Μπορεί ο Μάρτιν Σκορσέζε να έκανε την εμφάνιση του την δεκαετία του 70 στο Χόλιγουντ, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε το 2005 να γράψει μια από τις κορυφαίες αστυνομικές ταινίες όλων των εποχών. Ο λόγος για τον «Πληροφοριοδότη», μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν ορισμένοι εξαιρετικοί ηθοποιοί όπως ο Τζακ Νίκολσον, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Ματ Ντέιμον.

Η ιστορία αφορά ένα μεγαλομαφιόζο από την Βοστώνη ονόματι Φρανκ Κοστέλο, ο οποίος είναι στο μάτι του FBI, ωστόσο έχει την τύχη μέσα στην αστυνομία να έχει ένα δικό του άνθρωπο τον Κόλιν Σάλιβαν. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να είναι πάντα τόσο κοντά αλλά και τόσο… μακριά από εκείνους και πάντα να μπορεί να ξεγλιστρά.

Παρόλα αυτά, ο Μπίλι Κόστιγκαν ο οποίος βρίσκεται μέσα στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κοστέλο, θα επιδιώξει να… καρφώσει το αφεντικό του, δίνοντας μάχη με τον Σάλιβαν για το ποιος από τους δυο πληροφοριοδότες θα κερδίσει στην άτυπη μάχη.

Μέσα σε όλα αυτά το εξαιρετικό ψυχογράφημα από τον Σκορσέζε κάνει την ταινία μοναδική, με τα νούμερα που σημείωσε η εν λόγω ταινία όταν κυκλοφόρησε να είναι άκρως εντυπωσιακά. Μάλιστα στην ιστοσελίδα αξιολόγησης ταινιών, το γνωστό σε όλους «IMDB» ο «Πληροφοριοδότης» έχει αξιολόγηση 8.5 αστέρια, όντας μια από επιτυχημένες όχι μόνο εκείνης της σεζόν, αλλά και ολόκληρης της δεκαετίας.