Ο Έλον Μασκ, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον πλανήτη προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 41 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αγοράσει την κοινωνική πλατφόρμα του twitter. Συγκεκριμένα ο 50χρονος επιχειρηματίας πιστεύει η συγκεκριμένη κίνηση είναι ένα είναι μέρος του σχεδίου του να φέρει «την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο».

«Το Twitter έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Θα το ξεκλειδώσω», είπε ο Μασκ σε επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο του Twitter πρόσφατα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως το αφεντικό της Tesla και της SpaceX υπέβαλε την προσφορά με μετρητά και δεν θα κάνει πίσω μέχρι να μπορέσει να πραγματοποιήσει τον σκοπό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μασκ, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά τα 265 δισεκατομμύριά δολάρια, σύμφωνα με το Forbes – αγόρασε 73,5 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας και σκοπεύει να μπορέσει να αποκτήσει όλο το πακέτο του twitter, σε μια κίνηση η οποία αν τελικά πραγματοποιηθεί θα αλλάξει για τα καλά τις ισορροπίες στην πλατφόρμα, αφού επί της ουσίας θα έχουμε καινούργια δεδομένα στα χέρια του.