Σίγουρα η απόδραση στη θάλασσα είναι ένας σημαντικός λόγος που κάνει μικρούς και μεγάλους να λατρεύουν το καλοκαίρι. Όμως μετά από ένα παρατεταμένο lockdown και με κλειστά γυμναστήρια μπορεί να μην νιώθουμε τόση αυτοπεποίθηση για να φορέσουμε το περσινό μας μαγιό που σίγουρα μας κολάκευε και να ψάχνουμε απεγνωσμένα στα μαγαζιά για ένα καινούριο με περισσότερο ύφασμα.


Δεν χρειάζεται άγχος και πανικός! Μπορούμε να αθληθούμε το ίδιο και ακόμα καλύτερα στην παραλία. Ένας τρόπος που είναι και ο πιο κλασικός είναι φυσικά οι ρακέτες . Τώρα βέβαια, αν δεν είμαστε μετρ του είδους και επίδοξοι τενίστες καλό θα ήταν να το αποφύγουμε γιατί θα γίνουμε οι ενοχλητικοί της παραλίας ή θα προκαλέσουμε «ατυχήματα» που μπορεί να αποβούν μοιραία.
Γιαυτό επιλέγουμε ασκήσεις μέσα στη θάλασσα με τα οφέλη να είναι πολλαπλά, εφόσον η αντίσταση που δημιουργεί το νερό βοηθάει στο να κάνουμε ασκήσεις χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσουμε τους μυς μας. Χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθούμε πολύ από την ακτή αλλά σε ένα σημείο που πατάμε εκτελούμε ασκήσεις για τα πόδια , για τα χέρια, ακόμα και κοιλιακούς.

Στεκόμαστε όρθιοι μέσα στη θάλασσα μέχρι το ύψος των ώμων , τόσο ώστε το νερό να τους καλύπτει . Τεντώνουμε και ανεβάζουμε όσο μπορούμε το δεξί πόδι πλάγια και κατεβάζουμε , κάνοντας γύρω στις 15 επαναλήψεις και συνεχίζουμε μετά και με το αριστερό. Εκτελούμε 3 σετ σε κάθε πόδι. Η ίδια άσκηση μπορεί να γίνει σηκώνοντας το πόδι προς τα πίσω και αφού τελειώσουμε τρία σετ συνεχίζουμε την ίδια άσκηση φέρνοντας το πόδι μας τεντωμένο μπροστά .Ανεβάζουμε όσο μπορούμε και κατεβάζουμε . Στη συνέχεια μπορούμε να γυμνάσουμε τα χέρια μας ανοίγοντάς τα σε διάσταση στο ύψος των ώμων κάνοντας μικρούς κύκλους , 20 προς τα μπρος και 20 προς τα πίσω. Εκτελούμε κι εδώ τρία σετ. Έπειτα φέρνουμε τα χέρια μας μπροστά τεντωμένα στο ύψος του στήθους με τις παλάμες προς τα έξω ανοίγουμε τα χέρια και επαναφέρουμε στην ίδια θέση με τις παλάμες προς τα μέσα ώστε να δημιουργούμε μεγαλύτερη αντίσταση.

Τέλος μία ωραία άσκηση για κοιλιακούς. Ξαπλώνουμε πάνω στο νερό σε ύπτια θέση και λυγίζουμε τα γόνατά μας φέρνοντας τα μέχρι το στήθος και τεντώνοντας πάλι.
Προσπαθούμε να μην βγουν τα γόνατα έξω από το νερό. Φυσικά σε αυτήν την άσκηση θα πρέπει να κουνάμε συγχρόνως και τα χέρια μας για να μη βουλιάξουμε ( εκτός αν η παραλία διαθέτει ωραίο/α ναυαγοσώστη/στρια οπότε εκεί δεν μας πειράζει )

Καλό καλοκαίρι λοιπόν και δεν ξεχνάμε ότι αν αγαπάμε το σώμα μας και το προσέχουμε
μας ανταμείβει!!