Ο πόλεμος στην Ουκρανία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της χώρας να φύγουν από την πατρίδα τους προκειμένου να προστατευτούν από τα πυρά και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Δεν είναι λίγες οι εικόνες που έχουμε δει την τελευταία εβδομάδα από κόσμο ο οποίος έχει αποχωρήσει από την Ουκρανία και έχει περάσει τα σύνορα για άλλες χώρες, με τις σκηνές να προκαλούν σοκ και να μας γυρνάνε εκατοντάδες χρόνια πίσω.

Μάλιστα όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά, ένα 11χρονο αγόρι πέρασε ολομόναχο τα σύνορα για την γειτονική Σλοβακία, καθώς οι γονείς του αναγκάστηκαν να μείνουν πίσω και να πολεμήσουν, με το μικρό αλλά τολμηρό παιδί να είναι εξοπλισμένο μονάχα με ένα σακίδιο και έχοντας στο χέρι του γραμμένο με στυλό ένα αριθμό τηλεφώνου!

Ωστόσο ευτυχώς για το ίδιο αλλά και τους γονείς του, τα πράγματα πήγαν καλά, με τους εθελοντές που βρίσκονταν στο σημείο να του δίνουν φαγητό, νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καλωσορίζοντας το με αυτό τον τρόπο στην χώρα τους. Ωστόσο δεν έμειναν εκεί, καθώς τηλεφώνησαν στα συγγενικά του πρόσωπα και του μετέφεραν τις ειδήσεις πως το παιδί τους έφτασε σώο και αβλαβή στην Σλοβακία.

Το παραπάνω γεγονός φυσικά είναι μια νίκη της ανθρωπότητας σε βάρος της βιαιότητας και του πολέμου, του οποίου θύματα πέφτουν ο απλός κόσμος, με σκοπό να ικανοποιηθούν τα συμφέροντας των δυνατών και εν προκειμένου του Πούτιν, ο οποίος αγνοεί τις συνέπειες, αλλά και τις δυσκολίες που ζει εκατομμύρια κόσμος, ο οποίος δεν ξέρει και δεν μπορεί να φανταστεί τι θα του επιφυλάξει το μέλλον.