Καθώς περνούν τα χρόνια, μπορείς να είσαι ένας επιτυχημένος, χαρούμενος και σοφός άνθρωπος ή κάποιος που κοιτάζει πίσω και μετανιώνει για τις επιλογές σου. Αν και μπορεί να βρίσκεστε ήδη σε πολύ καλό στάδιο της ζωής σας, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Αν λοιπόν έχετε φτάσει στο σημείο να θέλετε να μάθετε πώς να γίνετε καλύτεροι, δείτε πως θα κάνετε τη διαφορά.

Διευρύνετε συνεχώς τις γνώσεις σας. Είναι εύκολο να υποθέσετε από όσα έχετε μάθει και όσα έχετε περάσει ότι γνωρίζετε πώς λειτουργεί ο κόσμος και ότι γνωρίζετε τι πρέπει να γνωρίζετε. Αλλά εδώ σταματά η ανάπτυξή σας. Με ανοιχτό μυαλό σε νέες ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες, θα ανακαλύπτουμε πάντα νέα πράγματα και θα μαθαίνουμε να βλέπουμε τον κόσμο και τα πράγματα γύρω μας από διαφορετικές οπτικές γωνίες για τις οποίες μπορεί να μην είχαμε προετοιμαστεί πριν.

Οι ώριμοι άντρες αναλαμβάνουν την ευθύνη της δικής τους επιτυχίας ή αποτυχίας στη ζωή και κάνουν ότι χρειάζεται για να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν.

Προσπαθήστε να αποφύγετε μεγάλες δεσμεύσεις και φροντίστε να αφοσιωθείτε μόνο σε ό,τι μπορείτε. Οι άνθρωποι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη σε έναν άντρα που κρατά τις υποσχέσεις του από έναν τύπο που υπόσχεται πολλά αλλά αργότερα αμύνεται επειδή δεν έκανε τίποτα. Είναι επίσης σημαντικό να μην υποσχεθούμε αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε. Ένα από τα πράγματα που διαχωρίζει τους άνδρες από τα αγόρια, τους επιτυχημένους από τους αποτυχημένους ανθρώπους, είναι να μπορούν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη ζωή και τις επιλογές τους. Αλλά για έναν ενήλικα, η ποιότητα της ζωής του είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη, και αν έχετε πρόβλημα, πρέπει να αναλάβετε δράση και να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις, όχι να κατηγορήσετε την κοινωνία ή την κακή σας τύχη.

Το να είσαι δυνατός άντρας, όχι μόνο μυϊκά αλλά και συναισθηματικά, να βλέπεις τα πράγματα με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, να έχεις αυτοπεποίθηση χωρίς να υποκύπτεις στην πίεση, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός άντρα. Ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένη, έξυπνη και ανεξάρτητη είναι μια γυναίκα η μια παρέα ο κύκλος σου, θέλει πάντα να είναι με κάποιον που είναι συναισθηματικά δυνατός και την κάνει να νιώθει ασφαλής. Αλλά γενικά, όταν είστε συναισθηματικά ισχυρότεροι από τους άλλους, οι άνθρωποι σας σέβονται, εκτιμούν τις απόψεις σας και σας θαυμάζουν ως αξιόπιστη, δυνατή και ηγετική φιγούρα στη ζωή τους.

Αποδέξου τους γύρω σου όπως είναι. Αρκετές φορές τις περισσότερες περιμένουμε από τους άλλους να αλλάξουν ή προσπαθούμε να τους κάνουμε να αλλάξουν για να χωρέσουν τα μοτίβα στην καρδιά μας. Αλλά αυτό έχει συχνά το αντίθετο αποτέλεσμα και συχνά καταλήγει να επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις αντί να τις βοηθά.

Κόψε την κλάψα και την μιζέρια και φυσικά τους τοξικούς ανθρώπους θα σε πάνε πιο πίσω από ότι νόμιζες. Είπαμε αποδέξου τους γύρω σου αρκεί να μην είναι επιβλαβείς για σένα.