Ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι προ των πυλών, με την ΕΡΤ όπως κάθε χρόνο να μας… ταξιδεύει στην καρδιά της μεγαλύτερης μουσικής σκηνής στην Ευρώπη.

Σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του «Pala Olimpico» στο Τορίνο της Ιταλίας, την προσεχή Τρίτη 10 Μαΐου στις 22:00, η Ελλάδα θα δώσει το παρών στον Α΄ Ημιτελικό, με την Αμάντα Γεωργιάδη να ερμηνεύει το «Die together».

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ένδυση της Αμάντας, ενώ τον σχεδιασμό του σκηνικού ανέλαβε ο Γιάννης Μουρίκης. Όπως είναι λογικό η προσπάθεια της ελληνικής αποστολής είναι άκρως αξιόλογη και όλοι ευελπιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όσον αναφορά τον πρώτο ημιτελικό, η χώρα μας θα βγει στην σκηνή τρίτη από το τέλος(Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία η σειρά) και ευχή όλων μας είναι να την δούμε και στον «μεγάλο» τελικό το βράδυ του Σαββάτου 14ης Μαϊου.

Για την ιστορία στον τελικό το παρών θα δώσουν 25 χώρες, με τις… λεγόμενες Big5, δηλαδή την Ισπανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να προκρίνονται απευθείας και τις άλλες 20 να προκρίνονται μέσα από τους δυο ημιτελικούς.