Όσο καλή και αν είναι η ερωτική μας ζωή, πάντα πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη διάρκεια της επαφής ή με τις στάσεις που δοκιμάζουμε, αλλά και με την ποιότητα της στύσης μας. Υπάρχουν χάπια που υπόσχονται γερή στύση με διάρκεια, τα οποία όμως γεμίζουν τον οργανισμό με ουσίες και μακροπρόθεσμα μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα επιστημόνων του Harvard και του University of East Anglia, οι άνδρες που πίνουν καθημερινά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και καταναλώνουν πολλά εσπεριδοειδή φρούτα, φράουλες, μύρτιλλα, μήλα και αχλάδια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν στυτική δυσλειτουργία. Το συμπέρασμα που βγήκε από την έρευνα αυτή, είναι ότι μια δίαιτα πλούσια σε φλαβονοειδή είναι καθοριστικής σημασίας στην πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία επηρεάζει σχεδόν τους μισούς άνδρες άνω των 40.

Εκτός από το κόκκινο κρασί και τα φρούτα όμως, υπάρχουν και άλλες 10 τροφές, οι οποίες αποδεδειγμένα βοηθούν τη στύση σου:

Καφές. Η καφεΐνη ενισχύει το μεταβολισμό σου, αυξάνει την πίεση του αίματος και εντείνει τις αντοχές σου, καίγοντας τα λίπη. Επίσης, η υπερδιέγερση που προκαλεί, δε θα σε ρίξει για ύπνο αμέσως μετά την ερωτική πράξη.
Στρείδια. Η φήμη για τα οστρακοειδή αληθεύει. Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και βιταμίνη Β6, τα οποία αυξάνουν την τεστοστερόνη. Αν είσαι αλλεργικός στα θαλασσινά, την ίδια δουλειά κάνουν και τα καρύδια με μέλι.
Καυτερή πιπεριά. Οι καυτερές πιπεριές προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο πρόσωπο (εξ ου και το κοκκίνισμα στα μάγουλα μετά την κατανάλωσή τους), αλλά και στο πέος. Η πίεση του αίματος εντείνεται, με αποτέλεσμα το αίμα να φτάνει γρηγορότερα στο πέος και η στύση να γίνεται σκληρότερη.
Μπανάνες. Το ποτάσιο, το οποίο βρίθει στις μπανάνες, κάνει πολύ καλό στην καρδιακή λειτουργία και στην κυκλοφορία του αίματος, επομένως υποβοηθά και τη στύση σου. Οι πηγές ποτασίου κρατούν τα ποσοστά νατρίου στον οργανισμό υπό έλεγχο, ρίχνουν την πίεση και μειώνουν τις πιθανότητες να αντιμετωπίσεις καρδιακά προβλήματα.
Σολομός. Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα, που ενισχύουν τη ροή του αίματος και αν το εντάξεις στην εβδομαδιαία διατροφή σου, θα δεις διαφορά και στο ..παντελόνι σου.
Χοιρινό κρέας. Το υγιές νευρικό σύστημα είναι καθοριστικής σημασίας για μια έντονη σεξουαλική ζωή. Το χοιρινό κρέας σου δίνει πολλά αποθέματα βιταμίνης Β1, η οποία προστατεύει τη λειτουργία του νευρικού σου συστήματος. Μια άλλη πηγή βιταμίνης Β1 είναι τα φασόλια.
Κεράσια. Τα κεράσια είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, δηλαδή φυτικά συστατικά που προλαμβάνουν τη στένωση των τοιχωμάτων των αρτηριών και τη συσσώρευση λίπους σε αυτές. Ανθοκυανίνες περιλαμβάνουν και τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα ξηρά δαμάσκηνα.
Σκόρδα-Κρεμμύδια. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο περιέχουν αλισίνη, στην οποία οφείλεται η έντονη (και συχνά απωθητική) μυρωδιά τους, αλλά ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση, τη στύσης σου. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Κρασί. Το κόκκινο κρασί περιλαμβάνει την αντιοξειδωτική φυτοχημική ουσία ρεσβερατρόλη, που διευρύνει τις αρτηρίες με την υπερπαραγωγή νιτρικού οξέος. Ο λόγος που ενισχύει τη στύση, είναι ότι το νιτρικό οξύ προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Μην υπερβείς το όριο των 2 ποτηριών, γιατί θα ζαλιστείς και αντί για μια νύχτα πάθους, θα περάσεις μια νύχτα γεμάτη ύπνο.