Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε στα social media τα γνωστά memes του τύπου « Τι παρήγγειλες…τι σου ήρθε » που αναφέρονται σε ρούχα, εσώρουχα, μαγιό κτλ. Όλοι καταλάβατε τι εννοώ.

Αγοράζεις το κολάν που είδες να το φοράει η κορμάρα με τα σούπερ οπίσθια και όταν το δοκιμάζεις αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα και μάλλον δε φταίει η εταιρεία ή το κολάν αλλά η καραντίνα που «μας ανάγκασε» από τις 9μ.μ να κλεινόμαστε στα σπίτια μας και να παρακολουθούμε ταινίες και ριάλιτι παρέα με αναψυκτικά, σνάκς, τσιμπολογήματα και άλλα συναφή θερμιδοφόρα .

Τίποτα όμως δεν τελειώνει εδώ και φυσικά δεν απελπιζόμαστε. Με λίγες ασκησούλες καθημερινά και με επιμονή γίνονται θαύματα και οι κακές συνήθειες της καραντίνας και του καναπέ δε θα αφήσουν τα ίχνη τους.

Άσκηση νούμερο ένα ,λοιπόν, που υπόσχεται γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα είναι το σχοινάκι.

Ακριβώς! Γυμνάζει συγχρόνως γλουτούς , μηρούς , κοιλιακούς και γάμπες. Δεν αποτελεί τυχαία βασική άσκηση στην προπόνηση των πυγμάχων αφού είναι ένας πολύ καλός τρόπος να «ξυπνήσουμε» τον μεταβολισμό μας και να κάψουμε αρκετές θερμίδες δουλεύοντας και την αντοχή μας. Και δεν είναι ανάγκη να ψάχνουμε να βρούμε επαγγελματικό σχοινάκι αφού η άσκηση εκτελείται ακόμη και με ένα απλό σχοινί ή και με ένα καλώδιο ( αρκεί να μην είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα ).

Με δέκα λεπτά σχοινάκι κάθε μέρα τα πόδια θα αρχίσουν να αποκτούν ωραίο σχήμα και οι τετρακέφαλοι να γραμμώνουν.
Αυξάνοντας την ένταση και σηκώνοντας τα γόνατα πιο ψηλά εστιάζουμε στους γλουτούς. Μπορούμε να αυξομειώνουμε την ένταση ανάλογα με τη φυσική μας κατάσταση. Μπορεί αρχικά να φαίνεται δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει άμεσα !

Άσκηση ,επίσης, δυναμίτης τα squats ελληνιστί καθίσματα.

Το μυστικό αυτής της άσκησης είναι να εκτελείται σωστά. Σε όρθια θέση τα πόδια μας ελαφρώς πιο ανοιχτά από το ύψος των ώμων , πατάμε στα πέλματά μας καλά , τα χέρια με λυγισμένους αγκώνες μπροστά λίγο ανασηκωμένα στο ύψος του σαγονιού. Η κίνηση είναι ακριβώς σαν να θέλουμε να καθίσουμε σε μία καρέκλα ( μπορούμε για αρχή να έχουμε πίσω μας μία).

Tips που πρέπει να προσέξουμε κατά την άσκηση : Δεν λυγίζουμε μπροστά τη μέση ενώ τα γόνατά μας όταν θα είναι στις 90μοίρες δε θα πρέπει να ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών. Τρία σετάκια των 15 επαναλήψεων είναι ένα καλό ξεκίνημα.

Στη διάρκεια μπορούμε να κρατάμε αλτήρες (εάν δεν έχουμε βαράκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και μπουκάλια με νερό – γεμάτα όμως Lol).

Και μια τρίτη άσκηση που θα σας κάνει κορμάρα. Mountain climbers .

Μην αγχώνεστε δε θα σας βάλω να πάρετε τα βουνά. Παίρνουμε θέση σανίδας με τις παλάμες μας να ακουμπάνε στο έδαφος σαν να είμαστε ψάρακες στο στρατό έτοιμοι για κάμψεις. Προσέχουμε χωρίς να σηκώσουμε ψηλά τη λεκάνη να φέρνουμε το γόνατό μας ανάμεσα από τους αγκώνες κοντά στο στήθος . Κάνουμε εναλλάξ , μία το ένα πόδι , μία το άλλο.

Είναι μια δύσκολη άσκηση αλλά ενεργοποιεί πολλούς μυς του σώματος και εστιάζει κυρίως στα πόδια και στο κάτω μέρος. Μετράμε 10-15 σε κάθε πόδι και σταδιακά ανεβάζουμε μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε την άσκηση με χρόνο, δηλαδή για 30 δευτερόλεπτα συνεχόμενα θέτοντας κάθε φορά νέο όριο . Δε φοβόμαστε να παιδέψουμε λίγο το σώμα μας , η τελική εικόνα θα μας ανταμείψει!