Γιατί χαμογελούν τόσο πλατιά οι κάτοχοι των κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο χρόνο;

Όποια πέτρα και να σηκώσεις -από το Twitter μέχρι το Clubhouse- τον ‘Ελον Μασκ θα βρεις από κάτω. O Mr. Tesla είναι ο υπεύθυνος για τα επίπεδα ρεκόρ στις τιμές που καταγράφουν τους τελευταίους δύο μήνες το Bitcoin το Cardano και το Dodgecoin. H τιμή του Bitcoin ανέβηκε στα ύψη καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, του Έλον Μασκ, επιβεβαίωσε επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κρυπτονόμισμα. Κι έτσι ξεκίνησε ένα ράλι που έφερε πολλά εκατομμύρια στα ταμεία των επενδυτών crypto. Ας σημειωθεί ότι πριν την πτώση του, το Bitcoin, αύξησε την αξία πάνω από 400% το 2020. Δηλαδή, κάποιοι έκαναν μεγάλη μπάζα.

Ας γνωρίσουμε τους παίκτες που θα καθορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε μερικά χρόνια, τα νέα αγαπημένα παιδιά των Forbes, Financial Times που έχουν γίνει μέχρι και χορηγοί του προεκλογικού αγώνα του Τζο Μπάιντεν.

Τσανγκπένγκ Ζάο

Ο Changpeng Zhao είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Binance, του μεγαλύτερου και ασφαλέστερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο κατ’ όγκο, που ξεκίνησε το 2015. Ήταν το νούμερο τρία στη λίστα του Forbes 2018 για τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κρυπτονόμισμα. Πριν από αυτό, ήταν Επικεφαλής Ανάπτυξης στο Blockchain και Επικεφαλής Τεχνολογίας του OK Coin. Ανέπτυξε επίσης λογισμικό συναλλαγών στο Bloomberg και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο πρώην προγραμματιστής λογισμικού πούλησε το σπίτι του στη Σαγκάη το 2014 για να τα “παίξει” όλα στο Bitcoin. Ξεκίνησε το Binance το καλοκαίρι του 2017και σε λιγότερο από ένα χρόνο έγινε το πιο δημοφιλές μέρος για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Από τότε έχει ξεκινήσει διάφορα πρότζεκτ που κυμαίνονται από ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων και μια λειτουργία εξόρυξης Bitcoin έως μια χρεωστική κάρτα που σας επιτρέπει να ξοδέψετε το κρυπτονόμισμά σας στην Ευρώπη. Ο γιος ενός καθηγητή που εξορίστηκε προσωρινά από την Κίνα, γύριζε μπιφτέκια στα McDonald’s και εργάστηκε νυχτερινές βάρδιες σε ένα βενζινάδικο για να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων του νοικοκυριού.

Βιτάλικ Μπουτέριν

Ο Vitalik Buterin είναι Ιδρυτής της Ethereum, της δεύτερης μεγαλύτερης πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων μετά το Bitcoin. Ερευνητής και προγραμματιστής, συνίδρυσε επίσης το Περιοδικό Bitcoin. Το Ethereum, που ονομάζεται “αποκεντρωμένο δίκτυο εξόρυξης και πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού που κυλιόταν σε ένα” βγήκε ζωντανά το 2015 με 65 εκατομμύρια νομίσματα Ether (ETH). Η χρηματιστηριακή της αξία ήταν περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2020 (το Bitcoin ήταν περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια).

Νταν Σούλμαν

Ο Dan Schulman είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal, η οποία επέτρεψε πρόσφατα στους χρήστες να αγοράζουν, να κατέχουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα μέσα στα PayPal πορτοφόλια τους. Πριν από αυτό, ήταν σε ηγετικούς ρόλους στη Verizon, at&T, NortonLifeLock, American Express, Priceline.

Η PayPal, που έχει την έδρα της στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε ότι το 2020 κατέγραψε το καλύτερο ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμά της, καθώς επεξεργάστηκε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές που καταγράφηκαν στο οικονομικό ύψος ρεκόρ των 936 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η PayPal θα υποστηρίζει τέσσερα διαφορετικά κρυπτονομίσματα -bitcoin, ethereum, litecoin και bitcoin cash- με τη συνδρομή της νεοφυούς fintech εταιρείας Paxos.

Mr. Cardano Charles Hoskinson

Το Cardano (ADA) είναι το νούμερο 5 στην παγκόσμια λίστα των κρυπτονομισμάτων και πήρε το όνομα του από τον μαθηματικό που θεμελίωσε τον κλάδο των πιθανοτήτων. Πρόκειται για ένα blockchain τρίτης γενιάς που επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα της κλιμακωσιμότητας και της διαλειτουργικότητας. Ζητήματα που δυσκολεύουν την λειτουργία του Ethereum.

Η τομή που επιχειρεί να φέρει το Cardano στο blockchain
Το blockchain τρίτης γενιάς που έχει στόχο να λύσει ένα από τα βασικά προβλήματα που δυσκολεύουν τη λειτουργία του Ethereum. Ο ρόλος του στη μεταφορά νομισμάτων με ασφάλεια.

Οι περισσότεροι κάτοχοι ADA είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο ποσοστό (72%) που είναι δεσμευμένα στο staking (δλδ κάτι σαν κλειδωμένα στο επιτόκιο).