Με τον ενθουσιασμό για την καινούργια ταινία του Spiderman που κυκλοφόρησε και όλο τον πανικό που έχει προκληθεί αναφορικά με το «No Way Home» αποφασίσαμε να κάνουμε ένα κείμενο και να σας θυμίσουμε κάτι που είχε στο παρελθόν και αφορούσε τον άνθρωπο αράχνη.

Συγκεκριμένα το μακρινό 2004 όταν είχε κυκλοφορήσει η 2η ταινία του Spiderman από την Columbia Pictures, η ισπανική ομάδα Ατλέτικο Μαδρίτης είχε έρθει σε συμφωνία με την εταιρία, προκειμένου στο μπροστινό μέρος των Μαδριλένων να διαφημίζονται οι ταινίες που θα κυκλοφορούν.

Ως εκ τούτου την συγκεκριμένη χρονιά η Ατλέτικο στο μπροστινό μέρος της φανέλας της είχε αρκετές από τις νέες κυκλοφορίες της εποχής, με αυτή που ξεχώρισε όπως ήταν λογικό να είναι εκείνη του Spiderman.

Μάλιστα η nike επέλεξε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή φανέλα για τους «ροχιμπλάνκος» η οποία είναι καλυμμένη με ιστούς αράχνης και όπως είναι λογικό αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο. Και όταν αναφέρουμε κόσμο, εννοούμε και το φίλαθλο κοινό, αφού ακόμα και οι αντίπαλοι του συλλόγου έμειναν με ανοικτό το στόμα.

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως η… επιρροή του Spiderman στην Ατλέτικο δεν ήταν αυτή που ήθελαν στον σύλλογο, αφού η ομάδα τερμάτισε στην 7η θέση στου ισπανικού ποδοσφαίρου και ως εκ τούτου έμεινε εκτός Ευρώπης.

Ωστόσο η πολύ ωραία αυτή φανέλα έχει μείνει στην ιστορία και όπως είναι λογικό αποτελεί μια από τις πιο ευρηματικές και πιο πετυχημένες συμφωνίες marketing στο ποδόσφαιρο!