Η Formula1 πάει στο Las Vegas

Oι εντυπωσιακοί δρόμοι του Las Vegas θα μετατραπούν σε μια φανταχτερή πίστα δρόμου κατάλληλη να φιλοξενήσει αγώνες για την Formula1 το 2023! Συγκεκριμένα ο ταχύτερος μηχανοκίνητος αθλητισμός στον κόσμο θα πραγματοποιήσει έναν αγώνα 50 γύρων κάτω από τα φανταχτερά φώτα της Sin City σε μια πρωτοποριακή κίνηση που δεν έχουμε ξανα δει στο παρελθόν.

Η πίστα θα έχει πλάτος 3,8 μίλια, με τρεις κύριες ευθείες και 14 στροφές, συμπεριλαμβανομένου ενός σικέιν. Τα μονοθέσια θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 213 mph, ενώ από την διαδρομή θα είναι ορατά ορισμένα ιστορικά σημεία του Las Vegas όπως το Bellagio, το Caesars Palace, το Venetian και το Wynn.

Η προοπτική ενθουσίασε πολλούς πιλότους, με ορισμένους να μην διστάζουν να κάνουν το δικό τους σχόλιο για το εν λόγο γεγονός. «Νομίζω ότι μερικοί οδηγοί μπορεί να μην ξυπνήσουν για τον ίδιο τον αγώνα», πρόσθεσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, Max Verstappen. Από την πλευρά του ο κάτοχος επτά πρωταθλημάτων Lewis Hamilton θέλησε να τονίσει πως θα είναι κάτι δύσκολο για όλους, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη πόλη είναι το κάτι άλλο.

Μάλιστα ο πρώην συμπαίκτης του Χάμιλτον, ο Valtteri Bottas της Alfa Romeo, αφηγήθηκε μια εμπειρία με την οποία πολλοί επισκέπτες του Βέγκας πιθανότατα μπορούν να σχετίζονται. «Έχω πάει μια φορά στο Βέγκας. Όταν έφυγα, είπα «ποτέ ξανά». Αλλά επιστρέφω. Ίσως χρειαστεί να προσπαθήσω να φερθώ καλύτερα από ό,τι έκανα την προηγούμενη φορά.»

Για την ιστορία το Las Vegas θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό της F1 στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023, μετά το Όστιν και το Μαϊάμι, με τους φαν του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής να έχουν πάρει με καλό μάτι την εν λόγω κίνηση.

About Author /

Journalist - News Director

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search