Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε με σκορ 7-6 της Ιταλίας στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, με την «γαλανόλευκη» να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο και να παίρνει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Η Εθνική πόλο γυναικών κέρδισε την Ιταλία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την ελληνική ομάδα να κατακτά την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς αγώνες του καλοκαιριού στο Παρίσι, σε μια άκρως ιστορική βραδιά.

Η Εθνική παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένη και «διψασμένη» στο παιχνίδι και δικαίως έφτασε στη νίκη, με την Νικόλ Ελευθεριάδου να είναι καθοριστικοί στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να επικρατήσει σε βάρος των Ιταλίδων.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4
Ελλάδα:
Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου
Ιταλία: Κοντορέλα, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζιουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσεργκόλ, Βιακάβα 1, Μπανκέλι