Ησυγγραφέας αφήνει έναν από τους πλέον γοητευτικούς άνδρες του ελληνικού lifestyle να ξεδιπλώσει άγνωστες πτυχές μιας μυθιστορηματικής διαδρομής που τα είχε κυριολεκτικά όλα.

Η Σοφία Στεκουλέα υπογράφει την ιστορία του άνδρα legend που έκανε την Ούρσουλα Aντρες να πέσει στα πόδια του κλαίγοντας όταν της είπε τέλος, την πριγκίπισα του Μονακό Στεφανί να τον κυνηγάει και τις παρέες του σε Μύκονο και Studio 54.

Γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1961. Γόνος μιας πολύ εύπορης οικογένειας, από μικρή ηλικία έζησε μέσα στα πλούτη και στη χλιδή. Ο πατέρας του Φρειδερίκος ήταν έμπορος καλλυντικών. Ο Ερρίκος μοίραζε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στην Κηφισιά και στο Παρίσι, και πέρασε σχεδόν όλα τα νεανικά καλοκαίρια του στη Μύκονο και τους χειμώνες στο Γκστάαντ και σε άλλα διεθνή θέρετρα. Η εφηβεία του αλλά και η τρίτη δεκαετία της ζωής του οριοθετήθηκαν μέσα σε λαμπερά πάρτι με αιθέριες υπάρξεις στο πλευρό του και ταξίδια με σημαίνοντες Έλληνες επιχειρηματίες.

Γυναίκες σαν την Ούρσουλα Αντρες να κλαίει στα πόδια του όταν τη χώρισε, τη Στεφανί του Μονακό να τον κυκλοφορεί στα πιο σικ στέκια, δύο γάμους, νύχτες στο «Studio 54» δίπλα στον Μικ Τζάγκερ και μια άλλη «ερωμένη», την κοκαΐνη. Αυτή που ουσιαστικά δεν τον άφησε ποτέ «ελεύθερο» μέχρι τώρα, αυτή για την οποία ένα χειμωνιάτικο βράδυ πούλησε τα παπούτσια του 3.000 δραχμές προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση του.

Από τα 15 του χρόνια ο Πετιλόν βυθίζεται σε ένα ηδονικό ταξίδι, παρκάροντας την εφηβεία του όταν αρχίζει να βγαίνει συνέχεια αφήνοντας την Κηφισιά για το Κολωνάκι. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα ξεδιπλώνονται γλαφυρά στις σελίδες της βιογραφίας του Ερρίκου Πετιλόν με τίτλο «Ποιος θα το πίστευε, ο Ερρίκος;» που υπογράφει η Σοφία Στεκουλέα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λευκή Σελίδα.