Η είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ έχει σκορπίσει τη θλίψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με όλα τα μέσα ενημέρωσης να έχουν ως πρώτο θέμα το συγκεκριμένο γεγονός. Άλλωστε δεν μιλάμε για όποια και όποια είδηση, αλλά για ένα περιστατικό το οποίο έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί η βασίλισσα να έχει γυρίσει κυριολεκτικά όλο τον κόσμο, ωστόσο όσο περίεργο και αν ακούγεται δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την χώρα μας στα 70 χρόνια της βασιλείας της!

Ναι μεν το πολύ μακρινό 1950 η Ελισάβετ είχε πατήσει το πόδι της σε ελληνικό έδαφος, ωστόσο αυτό έγινε πριν από τον γάμο της με τον Φίλιππο.

Κάτι το οποίο θέλησε να φέρει στο φως της δημοσιότητας το γνωστό ειδησεογραφικό μέσο BBC News, το οποίο ανέφερε πως η Ελισάβετ ήταν ενοχλημένη από την στάση των Ελλήνων απέναντι στον Φίλιππο και την οικογένεια του και τον διωγμό του από την χώρα μας, κάτι το οποίο φαίνεται πως το κράτησε μανιάτικο.

Κάπως έτσι και παρά το γεγονός πως η ίδια επισκέφτηκε κοντά στις 100 χώρες, από το διάστημα που έγινε βασίλισσα, στην λίστα αυτή δεν βρίσκεται η χώρα μας…