Ρίξε μια ματιά σε αυτή την συνταγή “φαλάφελ”, που θα σου δώσει της απαραίτητες βιταμίνες και στοιχεία στο φαγητό στην εποχή της καραντίνας.

ΠΙΤΑ ΦΑΛΑΦΕΛ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Χρόνος εκτέλεσης 30’ , Χρόνος μαγειρέματος 15’ , Μερίδες 6

ΥΛΙΚΑ:

Για τα φαλάφελ

  • 250 γρ ρεβίθια
  • 70 γρ μαϊντανό
  • 25 γρ κρεμμύδι φρέσκο(το πράσινο μέρος)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 40 γρ μπεικιν
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ κολιανδρο τριμμένο
  • 30 γρ κύμινο
  • 30 γρ αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την sauce γιαούρτι

  • 10 γρ ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λαιμς
  • Λίγο κύμινο
  • Λίγο κολιανδρο τριμμένο
  • Αλάτι

Για το σερβίρισμα

Αραβικές πίτες , Λαχανικά της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση συνταγής:


Για τα φαλάφελ
Αφήνουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε νερό για 24 ώρες
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Μπλεντάρουμε όσο πιο καλά μπορούμε τα ρεβίθια, (μην περιμένετε να γίνουν αλοιφή)
και τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος.
Τοποθετούμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία
έως ότου γίνουν ένας πηχτός χυλός.
Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος όπου είναι τα ρεβίθια και ανακατεύουμε
πάρα πολύ καλά.
Πλάθουμε κεφτεδάκια 40-50 γραμμαρίων και τηγανίζουμε σε άφθονο Ηλιέλαιο γυρνώντας
τα συχνά έως ότου ροδίσουν αρκετά.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί

Για την sauce γιαούρτι
Μπλενταρουμε την μισή ποσότητα γιαούρτι μαζί με τα φύλλα δυόσμου και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε αρκετά καλά.
Διατηρούμε στο ψυγείο.


Βάλτε 5-6 φαλαφελ μέσα σε αραβική πιτα με διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας όπως
(μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, ρόκα, σπανάκι, τριμμένο καρότο, τριμμένο παντζάρι) και
περιχύστε με την δροσερή σως γιαούρτι προτού την τυλίξετε!!!

Tip:


Προσθέστε γλυκιά η καυτερή πάπρικα (για τους ποιο τολμηρούς!!!)
Αν έχετε μηχανή κιμά (ακόμα και οικιακής χρήσης), μπορείτε να περάσετε τα ρεβίθια και τα
λαχανικά για το μείγμα από εκεί αντί για το μπλέντερ.


Καλό θα είναι να αφήσετε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Θα
γίνουν ποιο νόστιμα και ποιο εύκολα στο πλάσιμο τους