Τα Smart watches έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Αρχίζουν και αυτά να κερδίζουν ένα κομμάτι της καθημερινότητας μας. Πριν λίγα χρόνια φάνταζε ως έργο επιστημονικής φαντασίας το να απαντάς τις κλήσεις σου μέσω του ωρολογίου σου. Σήμερα είναι πραγματικότητα, όπως πολλά άλλα που μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Eάν θέλετε ένα πολύ χρήσιμο gadget, που κάνει πολλά περισσότερα από ένα απλό (και πολλές φορές αρκετά ακριβό ρολόι) και θα συμπληρώσει στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητού σας τηλεφώνου, τότε ένα smartwatch είναι η ιδανική επιλογή.

Απόκτησε πρόσβαση στα αγαπημένα σου apps γυμναστικής, αθλητικών, ενημέρωσης, ταξιδιού, μεταφορών.
Τα καλύτερα smartwatches διαθέτουν πλήθος αισθήτηρων όπως επιτάχυνσης,καρδιακού παλμού, Γυροσκόπιο, Βαρόμετρο/Αλτίμετρο.

Είναι ελαφριά και άνετα στο χέρι με διαφόρα λουράκια (δερμάτινα αλλά και πλαστικά / αδιάβροχα) που μπορείς να αλλάζεις με βάση τις δραστηριότητες και το lifestyle σου.
Χάρη στο ενσωματωμένο GPS θα μπορείς να γνωρίζεις, ακόμη και σε πραγματικό χρόνο, τις αποστάσεις που διένυσες ή και τις τοποθεσίες που επισκέφθηκες κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

5 Καλοί λόγοι για να αγοράσεις ένα smartwatch

  • Κατάγραψε την καθημερινή σου πεζοπορία, μια έντονη βόλτα και οτιδήποτε άλλο κάνεις ενδιάμεσα. Τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμπι αλλά και γυμναστική, όλα πλέον βρίσκονται στον καρπό σου.
  • Τα καλύτερα smartwatches σε παροτρύνουν όταν τα χρειάζεσαι. Όπως ένας personal trainer. Σου δίνει το κίνητρο που χρειάζεσαι. Το πρωί θα βλέπεις ενημερώσεις προσαρμοσμένες σε εσένα και το απόγευμα προτάσεις για το πως θα μπορούσες να ολοκληρώσεις τους κύκλους σου.
  • Αποθηκεύσε τα μουσικά κομμάτια στο smartwatch σου και απόλαυσέ τα στον δρόμο ή ενώ αθλείσαι.
  • Μείνε σε επαφή με όλους βλέποντας τις ενημερώσεις για εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα , email , μηνύματα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Πλήρωσε χωρίς πιστωτική με την τεχνολογία NFC όπου αυτή υποστηρίζεται.

Τα smartwatches πλέον έχουν προστασία από σκόνη και νερό IP68 , και ειναι αδιάβροχα μέχρι και 100 μετρά .

1. Smartwatch Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 ειναι το κάλυτερο smartwatch που μπορείτε να αγοράσετε …

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Μετρά τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα (SpO2)

real-time elevation tracking

Βελτιωμένη φωτεινότητα οθόνης

Οθόνη Always-On Retina LTPO OLED display 1000 nits

Το WatchOS 7 προσθέτει και sleep tracking

Γρήγορος νέος επεξεργαστής

Ελκυστικά νέα χρώματα και λουράκια

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ακριβό

Μικρή βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας

2. Samsung Galaxy Watch

Το Samsung Galaxy Watch αποτελεί μία πιστή αντιγραφή ενός κλασικού ρολογιού χειρός, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και από πλευράς χαρακτηριστικών (διαθέτει ήχο που μιμείται τους δείκτες ενός κλασικού ρολογιού). Διαθέτει οθόνη 1,3” τεχνολογίας Super AMOLED με ανάλυση 360 x 360 pixel. Επίσης, το συγκεκριμένο smartwatch θα σε συνοδεύσει σε κάθε σου διαδρομή, αφού είναι αδιάβροχο (ανοχή 5 atm). Τέλος, διαθέτει built-in αισθητήρες αλτίμετρου και βαρόμετρου. Γενικότερα αποτελεί ένα από τα καλύτερα smartwatch της αγοράς.

  • Κάσα: 46mm
  • Συμβατότητα: Android ή iOS 9 και πάνω
  • Οθόνη: 1.3 ″
  • Διάρκεια ζωής μπαταρίας: έως 168 ώρες
  • Χωρητικότητα μνήμης: 4GB

3. Huawei Watch GT 2

Το Huawei Watch GT 2 είναι ένα από τα καλύτερα smartwatch αυτήν τη στιγμή στην αγορά, και όχι άδικα θα προσθέσουμε. Διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό και πολλές λειτουργίες παρακολούθησης (καρδιακοί παλμοί, ώρες ύπνου, ποσοστά άγχους μέσω έλεγχο αναπνοών κ.ά.). Επίσης, λειτουργεί μέσω ενός τσιπ Kirin A1 της Huawei, φέροντας έξυπνη τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας. Τέλος, μέσω αυτού μπορείς να λάβεις τις απαραίτητες ειδοποιήσεις αναφορικά με τις κλήσεις, τα mail και τις εφαρμογές σου.

  • Κάσα: 42/46mm
  • Συμβατότητα: Android και iOS
  • Οθόνη: 1.39″
  • Διάρκεια ζωής μπαταρίας: έως 14 ημέρες

4. Smartwatch Garmin Venu

Η Garmin παρουσιάζει το πανίσχυρο και όμορφο στην κάθε του λεπτομέρεια Venu smartwatch. Το Venu έρχεται με φωτεινή οθόνη αφής Amoled, διαθέτει GPS και έχει αυτονομία έως 5 μέρες για να μπορείς να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στις δραστηριότητες που αγαπάς. Δες απευθείας στο ρολόι σου ασκήσεις με κινούμενα γραφικά για προπονήσεις ενδυνάμωσης, αερόβια, γιόγκα και πιλάτες.Με την ευρύτερη διαθέσιμη γκάμα λειτουργιών παρακολούθησης υγείας – όπως παρακολούθηση αναπνοής, παρακολούθηση ενέργειας μέσω της εφαρμογής Body Battery, Pulse Ox και άλλα – το Venu μπορεί να δείξει την πλήρη εικόνα της υγείας σου με ζωντανές λεπτομέρειες. Άφησε το τηλέφωνο και το πορτοφόλι σου στο σπίτι, αφού το Venu σου επιτρέπει να κατεβάζεις και να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική, να απαντάς σε μηνύματα (μόνο για Android) αλλά και να πληρώνεις απευθείας από τον καρπό σου με τη μέθοδο ανέπαφων πληρωμών Garmin Pay.

  • Οθόνη
    AMOLED 1.2″ (30.4mm) διάμετρο // 390 x 390 pixels // Φακός Corning Gorilla Glass 3
  • Αδιάβροχη προστασία
    5 ATM αντέχει σε πιέσεις ισοδύναμες με βάθος 50 μέτρων
  • Βάρος
    46.3 g
    Μέγεθος
    43.2 x 43.2 x 12.4 mm

5. Polar Unite

Το Polar Unite αποτελεί το ιδανικό smartwatch για κάποιον που αθλείται ή που επιθυμεί να εντάξει τη γυμναστική στην καθημερινότητά του, αφού διαθέτει ενσωματωμένα προγράμματα προπονήσεων με προσομοιώσεις, καθώς και τη νέα δυνατότητα FitSpark (πρόγραμμα καθημερινής εκγύμνασης). Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι αρκετά μεγάλη για να σε συνοδεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και στη πλέον βροχερή, αφού είναι αδιάβροχο.Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα με αυτό είναι η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου.

  • Κάσα: 43mm
  • Συμβατότητα: Android και iOS
  • Οθόνη: 1.28 ″
  • Διάρκεια ζωής μπαταρίας: έως 96 ώρες

6. Fitbit Versa Lite

Το Fitbit Versa Lite αποτελεί ένα από τα καλύτερα smartwatch γυμναστικής, φέροντας παράλληλα και ορισμένα ακόμη στοιχεία που το καθιστούν ένα καταπληκτικό all-rounder. Έτσι καθώς κάνεις τη γυμναστική σου μπορείς να λάβεις τις όποιες ειδοποιήσεις από το κινητό σου στο smartwatch. Ωστόσο, όπως προείπαμε το δυνατό στοιχείο στο εν λόγω smartwatch απαντά στην κατηγορία της γυμναστικής. Εδώ, θα βρεις περισσότερα από 15 προγράμματα γυμναστικής τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις, ελέγχοντα παράλληλα την κατάσταση της υγείας σου αλλά και την όποια πρόοδό σου.

Κάσα: 36mm
Συμβατότητα: Android και iOS
Οθόνη: 1.34 ″
Διάρκεια ζωής μπαταρίας: έως 4 ημέρες

7. Smartwatch Xiaomi Amazfit Stratos

Λιτό, κομψό, μοναδικό, το νέο αυτό smartwatch αποτελεί την ιδανική επιλογή για άθληση αλλά και τον εργασιακό χώρο. Το Stratos+ είναι αδιάβροχο σε βάθος 50 μέτρων, οπότε μπορείτε να το φοράτε άφοβα όσο κολυμπάτε, ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να καταγράφετε τα δεδομένα κατά τη διάρκεια. Η 2.5D capacitive οθόνη αφής του Stratos+ προσφέρει HD ανάλυση 320×300 pixel και χρησιμοποιεί Corning Gorilla glass, ενώ η οθόνη παραμένει πάντα ενεργή. Επιπλέον, το smartwatch χρησιμοποιεί ανακλαστική τεχνολογία, το οποίο σημαίνει πως η φωτεινότητα της οθόνης θα προσαρμόζεται αυτόματα σύμφωνα με τον περιβάλλοντα φωτισμό. Η ενισχυμένη επιφάνεια του με ζαφείρι, συνεισφέρει σημαντικά στο θέμα της αντοχής, προστατεύοντας το ρολόι σας από τις γρατζουνιές και φθορές. Παράλληλα, τα κουμπιά από ανοξείδωτο ατσάλι καθιστούν εξαιρετικά βολικό τον έλεγχο. Το Stratos+ προσφέρει 11 διαφορετικά είδη sport λειτουργιών (τρέξιμο, περπάτημα, κολύμβηση, τρίαθλο κ.ο.κ.), προσφέροντας δυνατότητα επαγγελματικής αξιολόγησης των ασκήσεων. Ξεκινώντας την άσκηση θα καταγράψει με ακρίβεια όλα τα δεδομένα και στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να τα αναλύσετε, βελτιώνοντας τις επιδόσεις σας. Η μεγάλης διάρκειας μπαταρία εγγυάται χρήση 5 ημερών σε φυσιολογική λειτουργία, ενώ η λειτουργία GPS κρατάει 35 ώρες, αρκετή για μια διαδρομή 100 χλμ. Το Xiaomi Amazfit Stratos + έρχεται σε premium συσκευασία και επιπλέον δερμάτινο λουράκι.

Με εξελιγμένους αισθητήρες!

Με εξελιγμένους αισθητήρες!Από βήμα σε βήμα, η ακρίβεια με την οποία καταγράφονται οι πράξεις σου είναι τέτοια ώστε να μην χάνει τίποτα, και να μην προσθέτει τίποτα, εφόσον δεν έγιναν! Έτσι, θα μπορέσεις με ακρίβεια να έχεις την πλήρη εικόνα των ασκήσεών σου, είτε τρέχεις, είτε κάνεις ποδηλασία, είτε απλώς περπατάς από και προς τις καθημερινές σου δουλειές!

Καταγράφει τις επιδόσεις σου!

Ξεκίνα την άσκηση και άσε το Xiaomi Amazfit Stratos+ να καταγράψει όλα τα στατιστικά για εσένα. Δες τη διάρκεια της άσκησης, την απόσταση που διάνυσες, τα βήματα που έκανες αλλά και τις θερμίδες που έκαψες, καθώς και τους παλμούς σου και την ταχύτητά σου σε πραγματικό χρόνο απλώς σηκώνοντας τον καρπό σου!

  • Οθόνη αφής 2.5D capacitive (320 x 300 pixels)
  • Επαναφορτιζόμενη πολυμερών λιθίου – 280 mAh
  • Αδιάβροχο IP67
  • Μνήμη 512 GB RAM, 2GB free storage space
  • Μπαταρία ? 290 mAh Li-Polymer Battery
  • Κατασκευαστής XIAOMI