Γιάννης Ιωαννίδης: Το γούρικο σακάκι που δεν άλλαζε ποτέ και οι μαύρες γάτες που τον ανάγκαζαν να αλλάζει δρόμο

Ο Γιάννης Ιωαννίδης πάντα φορούσε ένα σακάκι το οποίο για τον ίδιο ήταν γούρικο και δεν άλλαζε ποτέ, ωστόσο είχε μια αδυναμία, αφού δεν μπορούσε να αντικρίζει μαύρες γάτες, για τις οποίες αναγκαζόταν ακόμα και να αλλάξει δρόμο.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης φορούσε ένα σακάκι ραμμένο στο χέρι και όχι αγορασμένο από κάποιο πολυκατάστημα. Το έβαζε και το έβγαζε άπειρες φορές κατά τη διάρκεια του ματς ανάλογα με την έκβαση του σκορ.

Μάλιστα κάποιες φορές το πετούσε στον πάγκο ή προς τους διαιτητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σε μια χαρακτηριστική σκηνή.

Δύο από αυτά τα σακάκια, φιλοξενούνται σε σήμερα στο Μουσείο Μπάσκετ του Άρη και το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ, προκειμένου να θυμίζουν στους επισκέπτες ποιος ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Χάρης Παπαγεωργίου, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης και μετέπειτα παίκτης του Γιάννη Ιωαννίδη μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκαλύπτοντας πως ο «ξανθός» δεν μπορούσε να αντικρίζει μαύρες γάτες.

Συγκεκριμένα ο εμβληματικός προπονητής όταν έβλεπε στον δρόμο κάποια μαύρη γάτα θεωρούσε ότι η μέρα του δεν θα πήγαινε καλά, με τον Χάρη Παπαγεωργίου να γνωστοποιεί και μια άγνωστη ιστορία που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, την πρώτη χρονιά που ο Άρης πέρασε σε final four.

«Άνθρωποι της διοίκησης ταξίδεψαν στην ελβετική πόλη για να βρουν κατάλυμα για την αποστολή. Και το έκαναν χωρίς όμως να δώσουν τη δέουσα προσοχή, αφού έκλεισαν δωμάτια σε ξενοδοχείο που λεγόταν “Μαύρη Γάτα”.

Όταν κατέβηκε η αποστολή από το πούλμαν, το πρώτο πράγμα που αντίκρισε ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν μία μαύρη γάτα. Φαντάζεστε τι ακούστηκε από τον εκρηκτικό Ιωαννίδη προς τους συμβούλους που έκλεισαν το ξενοδοχείο».

Ένα άλλο περιστατικό με μαύρες γάτες μοιράστηκε ο πρώην βοηθός του Ιωαννίδη Γιωργής Μπουσβάρος, ο οποίος ανέφερε ότι σε μια αναμέτρηση του Άρη στην Πάτρα, ο Γιάννης Ιωαννίδης ανάγκασε ολόκληρο το πούλμαν της αποστολής να κάνει όπισθεν, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν και να αλλάξει διαδρομή αφού μία μαύρη γάτα είχε περάσει τον δρόμο.

Μάλιστα η ομάδα του παραλίγο να χάσει το παιχνίδι, ωστόσο ποιος μπορούσε να σταματήσει στον Ιωαννίδη ανέφερε ο Μπουσβάρος με μια δόση νοσταλγίας.

Πηγή: newsit.gr

About Author /

Journalist - News Director

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search