Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στην υπέρογκη περιουσία του Γιώργου Τράγκα και τα τεράστια ποσά τόσο σε μετρητά, όσο και σε ακίνητα τα οποία άφησε πίσω του, γεννιέται εύλογα η απορία σε όλους, «μα καλά πως μπόρεσε να κάνει τόσο πολλά λεφτά ένας δημοσιογράφος ;»

Γιατί κακά τα ψέματα η δημοσιογραφία τόσο στο εξωτερικό, όσο και στη χώρα μας είναι ένα επάγγελμα το οποίο δεν φημίζεται ιδιαίτερα για τις απολαβές της. Άλλωστε αν ρωτήσετε κάποιον που επαγγέλλεται δημοσιογράφος(συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου σε αυτούς) κανείς δεν μπορεί να σας πει πως είναι ευχαριστημένος με τα χρήματα που βγάζει, πόσο δε μάλλον εαν δεν πρόκειται για «μεγάλο» όνομα του χώρου.

Ειδικότερα τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα την σταδιοδρομία τους, εαν δεν έχουν αυτό που αποκαλούμε στην Ελλάδα μέσο, τότε στην καλύτερη θα αμείβονται με ψίχουλα(κυριολεκτικά και μεταφορικά), ενώ στην χειρότερη είτε θα είναι απλήρωτα, είτε θα περιμένουν κάποια στιγμή στο μέλλον να πάρουν κάποιο ποσό. Τα παραδείγματα αμέτρητα και μπορώ να παραθέσω και προσωπικές εμπειρίες, ωστόσο δεν θέλω να «κάψω» άτομα με τα οποία είχα την τύχη ή την ατυχία αν προτιμάτε να δουλέψω μαζί.

Ωστόσο ο Γιώργος Τράγκας αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Δημοσιογράφος με πολλά χρόνια καριέρας, άτομο το οποίο ήταν μέσα στα κόλπα όπως αποκαλούμε, με μια σταδιοδρομία αρκετά μεγάλη και που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφέρω αν τα λεφτά του προήλθαν από μίζες ή από άλλους παράγοντες, αυτό είναι κάτι το οποίο το ήξερε σίγουρα μόνο ο ίδιος, ωστόσο είναι κρίμα να βλέπεις άτομα τα οποία είναι στο όριο της φτώχιας, ή δουλεύουν δυο και τρείς δουλειές για να τα βγάλουν πέρα και να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τον Τράγκα και τον κάθε Τράγκα.

Γιατί σίγουρα η περιουσία του δημοσιογράφου δεν ήταν κάτι άγνωστό. Άλλωστε δεν γίνεται να μην την δήλωνε στην φορολογική του κατάσταση. Εκτός και αν είχε τόσο καλό λογιστή που μπορούσε να παρουσιάζει ισοζύγιο ανάμεσα στα συν και τα πλήν. Διότι με μια απλή δουλειά σε μια εφημερίδα, ένα ραδιόφωνο και μια τηλεόραση, ακόμα και στις πιο υψηλόβαθμες θέσεις, σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις τόσο μεγάλη περιουσία η οποία αγγίζει οκταψήφια νούμερα.

Εκτός και αν όλα αυτά ήταν γνωστά και απλά η πολιτεία έκανε τα στραβά μάτια(όπως συνηθίζει να κάνει σε άτομα τέτοιου βεληνεκούς) και απλά τώρα όλοι οι «ειδικοί» έπεσαν από τα σύννεφα. Αλλά στην περίπτωση που ήξερε, πως επέτρεψε σε ένα άνθρωπο να μπορεί να έχει στην κατοχή του τέτοια δυναμική και συνάμα να αδιαφορεί για άλλους συναδέλφους του που μένουν απλήρωτοι από τις δουλειές τους, που πέφτουν θύματα τραγικών συμπεριφορών, που δουλεύουν για μισθούς «ξεφτίλας» και που αναγκάζονται να παρατήσουν το αντικείμενο που έχουν σπουδάσει για να μπορέσουν να βρουν δουλειά σε άλλο τομέα, προκειμένου να μπορούν να βγάλουν τα προς το ζήν ;

Απάντηση σε όλα τα παραπάνω σαφώς και υπάρχει. Δεν θέλει και πολύ σκέψη άλλωστε, αφού στην χώρα που ζούμε και το «σάπιο» από όλες τις πλευρές σύστημα το οποίο για κακή μας τύχη υπηρετούμε είναι έτσι δομημένο, που πάντα άτομα σαν τον Τράγκα θα μπορούν να επιβιώνουν και να «τρώνε» τους υπόλοιπους.

Δεν είναι κάτι καινούργιο και δυστυχώς δεν πρόκειται και να αλλάξει. Άλλωστε όπως λέει και το αρχαίο ρητό στην ζωή οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι…