Μετά τα γεγονότα τα οποία έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία 24ωρα και συγκεκριμένα τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα όσα έχουν διαδραματιστεί, ένας ένας οι κορυφαίοι Ευρωπαϊκοί φορείς παίρνουν θέση και καταδικάζουν την συγκεκριμένη πράξη. Μάλιστα η UEFA πήρε την απόφαση ο τελικός του Champions League που είχε αποφασιστεί να διεξαχθεί στην Πετρούπολη να αλλάξει έδρα και να γίνει στο Παρίσι.

Παράλληλα στο μπάσκετ και στην Euroleague οι ομάδες από την Ρωσία θα παίζουν τα εντός έδρας τους παιχνίδια σε ουδέτερα γήπεδα, ενώ δεν είναι λίγοι οι αθλητές οι οποίοι έχουν ενταχθεί «ανοικτά» ενάντια στον πόλεμο.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και η Eurovision με τον κορυφαίο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης να βγάζει ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως η Ρωσία αποβάλλεται και δεν θα μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή αναφορικά με το φετινό έτος!

Κάτι που όπως είναι λογικό ήταν αναμενόμενο, με τον κόσμο να έχει ταχθεί υπέρ αυτής της απόφασης. Κάπως έτσι η Ρωσία δεν θα έχει εκπρόσωπο στην φετινή Eurovision σε μία κίνηση με την οποία οι αρμόδιοι θέλουν να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.