Το αφεντικό της Aston Martin επιβεβαίωσε πως το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας, η θα έχει κάπως… αυξημένο επίπεδο θορύβου στην καμπίνα της. Με δεδομένο πως ο V12 κινητήρας της Valkyrie είναι απευθείας «στερεωμένος» στο πλαίσιο, οι κραδασμοί και ο θόρυβος είναι δεδομένα αυξημένοι.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Aston Martin Valkyrie είναι απίστευτα δυνατή και εξαιρετικά γρήγορη αλλά ο CEO Tobias Moers σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως ο θόρυβος στην καμπίνα του αυτοκινήτου θα είναι γύρω στα… 126 ντεσιμπέλ! Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες κατά την οδήγηση, θα πρέπει είτε να φορούν ωτοασπίδες, είτε να έχουν ακουστικά με τεχνολογία «ακύρωσης» θορύβου στα αυτιά τους.


Ο Moers είπε ότι όλοι οι αγοραστές της Valkyrie δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου. Προφανώς κανείς δεν θα περίμενε τον V12 κινητήρα της Cosworth με χωρητικότητα 6,5 λίτρων που είναι σχεδιασμένος από τον Adrian Newey, να είναι αθόρυβος.

Απλά στην προκειμένη περίπτωση, ο ήχος είναι μέρος της απόλαυσης της διαδικασίας. Η Aston Martin έχει παραδώσει 10 Valkyrie σε πελάτες μέχρι στιγμής και από αυτά, τα επτά είναι για χρήση δρόμου και τα τρία είναι αποκλειστικά για οδήγηση σε πίστα.

Πηγή: Newsautp