Η Μαρίνα Σάττι θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον Μάιο του 2024.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΡΤ, η γνωστή καλλιτέχνης αποδέχτηκε την πρόταση που της έγινε και ως εκ τούτου θα κληθεί να εκπροσωπήσει την χώρα μας σε μια άκρως συμβολική χρόνια, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το μακρινό 1974.

Για την ώρα το τραγούδι της Ελλάδας για την Eurovision 2024 δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο τόσο η ΕΡΤ, όσο και η δισκογραφική εταιρία της Σάττι, η Golden Records επιθυμούν η διαδικασία να είναι ανοικτή προς τον κόσμο.

Για αυτό άλλωστε στο eurovision2024@ert.gr μπορούν όσοι επιθυμούν να στείλουν τις δικές τους προτάσεις, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ξανά βρεθεί στο stage της Eurovision, ωστόσο η ίδια είναι αρκετά γνωστή στη μουσική σκηνή της χώρας, έχοντας ερμηνεύσει ορισμένα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο. Μεγαλύτερη επιτυχία της φυσικά είναι το single «Μάντισσα» το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια προβολές στο Youtube.

Mάλιστα με την είδηση της εκπροσώπησης της Ελλάδας από τη νεαρή καλλιτέχνη, ήδη έχουν ακουστεί θετικά σχόλια, καθώς ο κόσμος βλέπει με ιδιαίτερα καλό μάτι την ίδια αλλά και την προοπτική η χώρα μας να έχει ένα καλό πλασάρισμα στον θεσμό.