Όπως αναμενόταν το τραγούδι της Ουκρανίας ήταν αυτό το οποίο συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στον μουσικό θεσμό της Eurovision για το 2022!

Οι στοιχηματικές εταιρίες τις τελευταίες ημέρες έδιναν το τραγούδι των Ουκρανών ως το ακλόνητο φαβορί να τερματίσει στην 1η θέση, κάτι το οποίο τελικά συνέβη, με τους «Kalush Orchestra» και το «Stefania» να φτάσουν στη νίκη την οποία αφιέρωσαν στον λαό της χώρας ο οποίος δοκιμάζεται, αφού εδώ και δυο μήνες δέχεται πόλεμο από την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, όλες οι χώρες έσπευσαν να χειροκροτήσουν τους Ουκρανούς καλλιτέχνες οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους και ήταν σαφώς συγκινημένοι.

Για την ιστορία πίσω από την Ουκρανία τερμάτισε το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία του στον θεσμό εδώ και μια 20ετία, ενώ στην 3αδα μπήκε και το… εκρηκτικό «Slo Mo» της Ισπανίας, το οποίο λατρεύτηκε από τον κόσμο και για λίγο δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Φυσικά στο αποτέλεσμα έπαιξε τεράστιο ρόλο και το γεγονός του πολέμου, αφού ο κόσμος που ψήφισε έδειξε μια ευαισθησία στην Ουκρανία, κάτι που τελικά την… βοήθησε να πάρει τη νίκη.