Μια γιορτή πολιτισμού και ιστορίας, μια βραδιά μόδας και ομορφιάς, μια απόδειξη ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός συνεχίζει να εμπνέει και να γεννά νέα δημιουργήματα.

Φαντασμαγορικά πλάνα από το Καλλιμάρμαρο, που φωτιζόταν ειδυλλιακά από τις αναμμένες φωτιές των παραταγμένων κατά μήκος του κέντρου του Σταδίου βωμών και τον ειδικά σχεδιασμένο φωτισμό. Οι θεϊκοί ήχοι των οργάνων της ζωντανής ορχήστρας, η ερμηνεύτρια που κατέβηκε στον χώρο σαν σύγχρονη Ελληνίδα θεά, σήμαναν το ξεκίνημα του φαντασμαγορικού αυτού θεάματος.

Το σόου που θύμιζε fashion show στο Κολοσσαίο της Ρώμης εντυπωσίασε, τους 400 προσκεκλημένους. Τα υπέροχα ρούχα σχεδίασε η διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri.

Με αυτόν τον τρόπο σφραγίστηκε επισήμως αυτή η «σύνδεση» της παγκόσμιας μόδας με την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα που τόσο υποδειγματικά την φιλοξένησε.

Μέσα στους τυχερούς παρευρισκόμενους ήταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Κατρίν Ντενέβ, ο Πιερ Κασιράγκι του Μονακό , η εγγονή Ανιέλι της FIAT Μπιάνκα Μπραντολίνι, η Τατιάνα Μπλάτνικ, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, η Αγγελική Κανελλοπούλου με την κόρη της Μαρία Σάκκαρη, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Λάκης Γαβαλάς, κ.α.