Στο μέλλον, το διάστημα θα είναι η πατρίδα των ανθρώπων και ο κόσμος θα επισκέπτεται τη γη για διακοπές, προέβλεψε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon αλλά και της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος.

«Στους επόμενους αιώνες, πολλοί άνθρωποι θα γεννιούνται στο διάστημα. Θα είναι το πρώτο τους σπίτι», είπε ο Μπέζος, μιλώντας για το διάστημα, τα σχέδια της Blue Origin και τη σχέση ανάμεσα στην εξερεύνηση του διαστήματος και τη σωτηρία της γης, μιλώντας στο 2021 Ignatius Forum, στην Ουάσιγκτον.

Ο Μπέζος προέβλεψε ότι θα υπάρχουν τεράστιοι κύλινδροι, που θα πετούν στο διάστημα και θα μπορούν να στεγάσουν έως και 1 εκατ. ανθρώπους. Μέσα στους κυλίνδρους αυτούς, θα δημιουργηθούν συνθήκες που θα μοιάζουν με τη βαρύτητα αλλά και τον καιρό της γης. Εκεί θα υπάρχουν «ποτάμια και δάση και άγρια ζωή», είπε.

«Άνθρωποι θα γεννιούνται σε αυτές τις αποικίες, θα ζουν σε αυτές τις αποικίες. Και μετά, θα επισκέπτονται τη γη όπως εμείς επισκεπτόμαστε το Εθνικό Πάρκο του Γέλοουστοουν», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος. 

Ο Μπέζος είχε μιλήσει από το 2019 για αυτή την ιδέα του για τις ανθρώπινες αποικίες στο διάστημα. «Θα είναι σαν την καλύτερη μέρα Μάουι, όλο τον χρόνο. Χωρίς βροχές, χωρίς σεισμούς. Οι άνθρωποι θα θέλουν να ζήσουν εκεί», είχε πει. 

Η ιδέα του αυτή, πάντως, αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης, τον Ίλον Μασκ της Tesla και της SpaceX. Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι ο βασικός λόγος πίσω από τη δημιουργία της SpaceX είναι να δημιουργήσει μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη. 

Ο Μπέζος αναφέρθηκε εμμέσως στο σχέδιο αυτό, λέγοντας ότι οι αποικίες στο διάστημα είναι πολύ καλύτερη ιδέα από το να προσπαθήσει κάποιος να μεταφέρει την ανθρώπινη ζωή σε έναν άλλο πλανήτη. 

Άλλωστε, και ο Μασκ είχε πει το 2019 στο Twitter ότι το σχέδιο του Μπέζος δεν θα δουλέψει, γιατί χρειάζεται «να μεταφερθούν τεράστιες ποσότητες μάζας από πλανήτες/φεγγάρια/αστεροειδείς».

https://www.youtube.com/watch?v=Ge5Q3EBQ1tc

Πηγή: Μoney Review