Η απόδοση τιμής μιας τοπικής κοινωνίας προς ένα μέλος της αποτελεί αναγνώριση του έργου και της προσπάθειάς του. Όταν, όμως, η απόδοση αυτής της τιμής είναι προς το πρόσωπο μιας νεαρής κοπέλας, μια νέας ποιήτριας, που διακρίθηκε σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, τότε αποτελεί και μια παρότρυνση προς την ίδια να συνεχίσει και να εξελίξει αυτό το ελπιδοφόρο ξεκίνημα στον κόσμο της δημιουργικής γραφής.

Ο λόγος για την 27χρονη Μαρίνα Μελίδου από την Δράμα με το ιδιαίτερο συγγραφικό ταλέντο, όπως αποδεικνύουν οι πολλές διακρίσεις που έχει λάβει. Η απόδοση τιμής προς το πρόσωπό της ήρθε από τον Δήμο Δράμας και τη δημοτική επιχείρηση (ΔΕΚΠΟΤΑ), με την έκδοση της πρώτης ποιητικής της συλλογής με τον τίτλο «ΚΥΨΕΛΗ Ο ΝΟΥΣ».

«Η αρχική σκέψη ήταν να της κάνουμε μια βράβευση, ευχαριστώντας την για το έργο της και την έμμεση εκπροσώπηση και ανάδειξη της πόλης, ιδιαίτερα μετά το 3ο Βραβείο που έλαβε στο λογοτεχνικό διαγωνισμό “Νίκος Καζαντζάκης”», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Λευτέρης Καλλινικίδης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Μαρίνα Μελίδου ξεκίνησε πολύ νωρίς να αναζητάει μέσα από την ποίηση τις προσωπικές της αλήθειες αλλά κι αυτές του κόσμου που την περιβάλλει. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο ΔΠΘ με εξειδίκευση στην Κοινωνική Πολιτική και σε ηλικία μόλις 16 ετών έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στην ποίηση. Αφορμή αποτέλεσε, όπως λέει η ίδια ένα συνονθύλευμα πραγμάτων, που συγχρονίστηκαν, κάπου στα 16 της χρόνια. Η όδευση από την εφηβεία στην τυπική ενηλικίωση, ένα σφοδρό συναίσθημα που εκείνο το διάστημα σπάρθηκε μέσα της, με αποτέλεσμα να φτάσει στην αλλαγή του τρόπου γραφής της.

Μάλιστα η ίδια δηλώνει ευγνώμων προς την οικογένειά της και το σχολικό της περιβάλλον καθώς εξαρχής υπήρξαν υποστηρικτικοί και ένθερμοι στο να ακολουθήσει την ποίηση. «Ο καθένας μας έχει μια δική του κλίση, ένα εκ γενετής χάρισμα. Κάποιοι δεν ανακαλύπτουν ποτέ αυτό τους το χάρισμα. Κάποιοι άλλοι, όμως, τυγχάνει να το γνωρίσουν» υποστηρίζει η ίδια.