Η Σαρακοστή με τον Δημήτρη Σφακιανάκη ήταν τόσο νόστιμη που θέλαμε να διαρκέσει περισσότερο. Κάτι που ήταν κλειστά η εστίαση, κάτι που βλέπεις MasterChef και σου τρέχουν τα σάλια κάθε βράδυ. Μη φοβάσαι όμως φτιάχνει ο καιρός και τα καλοκαιρινά πιάτα έχουν την τιμητική τους.

Προετοιμασία 15’ – Μαγείρεμα 50’ – Μερίδες 4-6 – Δυσκολία 2/5

Υλικά:

Για το μαγείρεμα:
1 Κιλό χταπόδι
200 γρ λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι θυμάρι

Για την μαρινάδα:
400 γρ Ηλιέλαιο
50 γρ χυμό λεμόνι
60 γρ Ξύδι λευκό βαλσαμικο
1 κουταλιά γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι θυμάρι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοστυμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λευκό κρασί, το θυμάρι και τη Δάφνη, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 40-50 λεπτά έως ότου μαλακώσει.

Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά της μαριναδας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Όταν είναι έτοιμο το χταπόδι το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και προσθέτουμε την μαριναδα, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ωρα, ουζάκι και έτοιμοι.