Το Λονδίνο έχει το αρχαιότερο μετρό στον κόσμο και είναι εντυπωσιακό

To Λονδίνο διαθέτει το αρχαιότερο μετρό στον κόσμο, αφού το «The Tube» ξεκίνησε την λειτουργία του το 1863, με την ιστορική του αξία να είναι ανεκτίμητη.

Αρχικά το μετρό είχε μόλις μια γραμμή και συνέδεε το κέντρο της πόλης, με την περιοχή harrow που βρίσκεται στην δυτικό Λονδίνό.

Ωστόσο η εξάπλωση του «The Tube» δεν άργησε να έρθει, καθώς η ανάγκη του κόσμου για μεταφορά σε συνδυασμό με την τεράστια επισκεψιμότητα της πρωτεύουσας της Αγγλίας, είχαν ως αποτέλεσμα η γραμμή να μεγαλώσει και σήμερα να μετρά συνολικά 11 γραμμές, με 270 σταθμούς και 5 εκατομμύρια επιβάτες μέσο όρο ημερησίως.

Μέχρι το 1911 στο μετρό είχαν κάνει την εμφάνιση τους οι κυλιόμενες σκάλες, καθώς και το ηλεκτρικό σύστημα για αγορά εισιτηρίων.

Με το πέρασμα των χρόνων το «The Tube» απέκτησε και μια μοναδική αρχιτεκτονική, που κάνει τον επιβάτη να καταλάβει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την ιστορία του Λονδίνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πιο γνωστός σταθμός του μετρό, δεν είναι άλλος από τον «Piccadilly Circus» ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Με λίγα λόγια είναι σταθμός «Μοναστηράκι» του Λονδίνου.

Ο σταθμός Piccadilly Circus είναι γνωστός για την αρχιτεκτονική του και τα δύο εμβληματικές φωτεινές πινακίδες που βρίσκονται στις γωνίες του σταθμού. Οι πινακίδες είναι διάσημες για τα φωτεινά διαφημιστικά μηνύματα που προβάλλονται σε αυτές. Ο σταθμός είναι επίσης γνωστός για τον υπογειοποιημένο περίπατο που συνδέει τους δύο σταθμούς του Piccadilly Circus και του Leicester Square.

Όπως είναι λογικό ένας τόσο μεγάλος σταθμός έχει τα θετικά του, αλλά υπάρχουν και πολλά αρνητικά με το κυριότερο εξ αυτών να είναι φυσικά οι πολλές εισόδοι και εξόδοι του, που μπορεί να κάνουν τον ταξιδιώτη να χαθεί.

Γι αυτό άλλωστε αρκετοί bloggers και Youtubers θέλησαν να κάμουν μερικά video για να εξηγήσουν όσο πιο απλά γίνεται την διαδρομή και τις στάσεις, για να βοηθήσουν τους τουρίστες.

Παράλληλα υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα και χρειάζεται τεράστια προσοχή, ενώ συχνά οι γραμμές είναι ασφυκτικά γεμάτες και δημιουργούν συνωστισμό.

About Author /

Journalist - News Director

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search