Μια υπόθεση βιασμού που μετατοπίστηκε τόσο πολύ από τα ΜΜΕ η προσοχή από το θύμα που χρειάστηκε να βγει το ίδιο το θύμα να μας βάλει όλους στη θέση μας.

Πώς είναι να ξυπνά μία γυναίκα γυμνή σε έναν χώρο που δεν αναγνωρίζει τίποτα και κανέναν αντιλαμβανόμενη ότι «κάτι πάει λάθος»;

Αντρικά ρούχα πεταμένα παντού, ακαταστασία, χάπια και γενικά ένα σκηνικό που φέρνει στο μυαλό μόνο τα χειρότερα. «Τι δουλειά έχω εγώ εδώ; Θέλω εξηγήσεις» είπε σε κάποια στιγμή της συνέντευξής της στο zougla.gr η 24χρονη κοπέλα, που με την καταγγελία της για βιασμό σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η ερώτησή της απευθυνόταν στον «φίλο» που της πρότεινε να πάει στο συγκεκριμένο πάρτι…

Έχουν γραφεί πολλά, στα social media για την υπόθεση. Η αλήθεια όμως που προκύπτει από τα λεγόμενα της 24χρονης Γεωργίας αναφορικά με τα όσα έζησε στη σουίτα 602, η οποία βγήκε επώνυμα να μιλήσει για την τραυματική εμπειρία που βίωσε, συνοψίζεται στις παρακάτω λέξεις: «Έπεσα θύμα βιασμού χωρίς τη συναίνεσή μου».

Θα περίμενε κανείς ότι μία κοινωνία και οι δομές της θα έτρεχαν να αγκαλιάσουν και να προστατέψουν ένα θύμα μίας τόσο βίαιης πράξης. Τα όσα όμως αποκάλυψε η 24χρονη θυμίζουν έναν γολγοθά που δεν τελειώνει ποτέ.

Το ίδιο βράδυ έδωσε δείγμα ούρων στην ΕΛ.ΑΣ, η οποία την ενημέρωσε πως πρέπει να δώσει και αίμα. Τόσες μέρες μετά, οι αρχές ακόμα δεν έχουν πάρει το απαραίτητο δείγμα. «Δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή τίποτα. Ούτε να δω το σώμα μου, ούτε τίποτα. Ήθελα απλά κάποιον να με βοηθήσει» είπε χαρακτηριστικά. Κανένας επίσημος φορέας όμως δεν ήταν μαζί της. Ήταν μόνη της ένα κορίτσι που είχε την ατυχία να βρεθεί τελείως μόνη στη ζωή της έχοντας χάσεις πολύ πρόωρα όλους τους δικούς της ανθρώπους.

Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα 24ωρα μέχρι να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση. Στο ενδιάμεσο το θύμα δεν μπορούσε να κάνει μπάνιο έτσι ώστε να μη χαθούν τα αποδεικτικά στοιχεία. Πόσο τρομερό και αγωνιώδες πρέπει να είναι κάθε λεπτό που περνά για το θύμα ενός βιασμού;

Όλο αυτό αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ότι για τα θύματα σεξουαλικής βίας στην Ελλάδα το μαρτύριο δεν τελειώνει στο ίδιο το συμβάν, αλλά συνεχίζεται δυστυχώς για αρκετές μέρες – ή ακόμη και για αρκετό καιρό. Η Γεωργία Μπίκα χρειάστηκε 14 μέρες για να βρεθεί μπροστά στην ανακρίτρια για μία καταγγελία που είχε το σθένος να κάνει από την πρώτη στιγμή.

«Αν μπορώ να αποτρέψω μία τέτοια κατάσταση από το να γίνει ξανά, ναι, θέλω να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες να μιλήσουν. Να είμαστε πιο προσεκτικές, να μην εμπιστευόμαστε ανθρώπους, να μην πιστεύουμε ότι όλοι θέλουν το καλό μας».

Έτσι, η Γεωργία Μπίκα σήκωσε το ανάστημά της απέναντι σε έναν πραγματικά άδικο κόσμο. Βγήκε και μίλησε επώνυμα. Επέλεξε να μιλήσει σε ένα δημοσιογράφο εκτός συστήματος. Προφανώς γιατί η Γεωργία δεν εμπιστεύεται πλέον τα μεγάλα λόγια.

Δείτε την συνέντευξη της Γεωργίας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.