Τις τελευταίες τρεις ημέρες, τα «μαύρα» ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο, με τη μετάλλαξη «Όμικρον» να εξαπλώνεται ραγδαία, κι έτσι απαιτείται αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Αν επιλέξουμε να γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου σε κάποιο κέντρο διασκέδασης πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

  1. Η λειτουργία των καταστημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31.12.2021) είναι έως τις 02:00.
  2. Απαγορεύεται η μουσική.
  3. Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.
  4. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, από το προσωπικό του καταστήματος και από τους πελάτες κατά την προσέλευση,
  5. αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος.
  6. Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).
  7. Για να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι, ακόμη και με πληρωμή, απαγορεύονται τα οργανωμένα πάρτι σε ιδιωτικούς ή και δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, οι επιστήμονες συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή στις ενδοοικογενειακές και κοινωνικές μας επαφές, για λόγους αποφυγής της περαιτέρω διασποράς του ιού και προτείνουν οι συγκεντρώσεις να είναι μικρού μεγέθους, να αποφεύγουμε άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης και να μην αψηφούμε τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος (καταρροή, πονοκέφαλο, κόπωση, φτέρνισμα, πονόλαιμο) και ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό να κάνουν όλοι test.