Ο ανατριχιαστικός ήχος του Amber Alert, ο οποίο-δυστυχώς-είναι ένα αρκετά αναγνωρίσιμο πράγμα στην Ελληνική τηλεόραση έχει ένα αρκετά μεγάλο background.

Άλλωστε δεν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό έστω και μια φορά, πως δημιουργήθηκε το Amber Alert και τι είναι τελικά αυτός ο συναγερμός;

Συγκεκριμένα η φρικιαστική ιστορία της Amber Hagerman, η οποία εκτυλίχθηκε πριν από πάρα πολλά χρόνια στο Τέξας της Αμερικής είναι η αφορμή, το Amber Alert να καθιερωθεί και πλέον να είναι κάτι σαν θεσμός, αλλά και τρόπος για βοήθεια, οταν υπάρχει ένα παιδί σε μικρή ηλικία, το οποίο αγνοείται.

Στην ουσία η δολοφονία του άτυχου κοριτσιού, κατά μια έννοια είναι ο λόγος που καθιερώθηκε σταδιακά το alert και μάλιστα ως φόρος τιμής πήρε και το Amber από το όνομα της κοπέλας.

Kάπως έτσι μετά από τόσα χρόνια, ο συναγερμός αυτός, ο οποίος με τον άκουσμα του μας κοκαλώνει στις τηλεοράσεις έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο να βρεθούν παιδιά τα οποία αγνοούνται, αλλά και να κινητοποιηθούν οι άνθρωποι προκειμένου να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.