Βόμβα Ζούκερμπεργκ: Σκέφτεται το κλείσιμο του Facebook και του Instagram

Το ενδεχόμενο να κλείσουν τόσο το Facebook, όσο και το Instagram στην Ευρώπη, εάν η Meta δεν καταφέρει να επεξεργαστεί δεδομένα Ευρωπαίων σε διακομιστές των ΗΠΑ φαίνεται πως εξετάζουν ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ και η ομάδα του!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα από το εξωτερικό, όπως η «The Guardian» η Meta έχει ένα αρκετά μεγάλο ζήτημα, τα οποίο δεν είναι άλλο από τις διατλαντικές μεταφορές δεδομένων, οι οποίες ρυθμίζονται μέσω της λεγόμενης ασπίδας προστασίας και άλλων μοντέλων που χρησιμοποιεί η Meta για την αποθήκευση δεδομένων από Ευρωπαίους χρήστες σε αμερικανικούς διακομιστές.

Μέχρι στιγμής, η Meta χρησιμοποιούσε το διατλαντικό πλαίσιο μεταφοράς δεδομένων το οποίο είχε την ονομασία ασπίδα προστασίας προσωπικών δεδομένων ως νομική βάση για την πραγματοποίηση της διαβίβασης δεδομένων. Ωστόσο η συνθήκη αυτή ακυρώθηκε τον Ιούλιο που μας πέρασε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς υπήρξαν ορισμένες παραβάσεις.

Από τότε οι δυο πλευρές είναι σε επαφές προκειμένου να έρθουν σε μια καινούργια συμφωνία, ωστόσο για την ώρα οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν καρποφορήσει.

Άραγε πως θα μπορέσει η κοινωνία να αντέξει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή να μην υπάρχει ούτε Facebook, ούτε Instagram ;

About Author /

Journalist - News Director

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search