Ο Δημήτρης Σφακιανάκης «βουτάει» σε βαθιά νερά και κάνει «σερφ» στον αφρό της μπύρας

Μέχρι σήμερα, είχαμε συνηθίσει να συνδυάζουμε την μπύρα με θαλασσινούς μεζέδες η κρεατικά τις περισσότερες φορές τηγανητά. Σε αντίθεση με το κρασί, η χρήση της στην κατσαρόλα φαινόταν να ανήκει σε κάποια βορειοευρωπαική μαγειρική κουλτούρα. Ο Δημήτρης μας δίνει τον εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος.

Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 150 – 180 λεπτά
Μερίδες 5-6
Δυσκολία 2

Υλικά:

  • 1,5 Κιλό μοσχάρι κότσι (κομμένο μπουκιές)
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500γρ καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Φρέσκο θυμάρι( μόνο τα φύλλα)
  • 500γρ ελαιόλαδο
  • 500ml μπύρα
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 50γρ πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, στην συνέχεια το μοσχάρι και το σωτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το μεταφέρουμε στη γάστρα.

Στην ίδια κατσαρόλα και χωρίς να την πλυνουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι με τα λαχανικά και σωτάρουμε επίσης, όταν πάρουν ελάχιστο χρώμα βάζουμε το πελτέ τομάτας και συνεχίζουμε την διαδικασία για 2-3 λεπτά ακόμα, σβήνουμε με την μπύρα και τα προσθέτουμε και αυτά στην γάστρα.

Προσθέτουμε την Δάφνη, το θυμάρι αλάτι και πιπέρι
Ανακατεύουμε ελαφρώς. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 2μιση με 3 ώρες.
Συνοδεύουμε με ρύζι και φυσικά…παγωμένη μπύρα.