Πλύσιμο αυτοκινήτου Ο απόλυτος οδηγός

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες το αυτοκίνητο; Μήπως αντί για πλύσιμο, πρέπει να περάσεις σε μία πιο λεπτομερή περιποίηση για να το κάνεις να γυαλίζει από καθαριότητα μόνος σου εύκολα και ξεκούραστα; O απόλυτος οδηγός για το τέλειο “car detailing” είναι εδώ! Ακολούθησέ τα βήματα και θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Η αλήθεια είναι ότι η λεπτομερή περιποίηση αυτοκινήτου, είναι πολλά περισσότερα από ένα πλύσιμο. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας για λεπτομερή περιποίηση, ίσως είναι ότι θα χρειαστεί να πας σε κάποιο πλυντήριο αυτοκινήτων. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, εφόσον αν προμηθευτείς τα κατάλληλα προϊόντα μπορείς να κάνεις το αυτοκίνητο να «γυαλίζει» και στο σπίτι εντελώς μόνος σου!

Η λεπτομερή περιποίηση λοιπόν, ξεκινάει με ένα καλό πλύσιμο του αυτοκινήτου και συνεχίζει με έναν πιο «βαθύ καθαρισμό» του εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και την αφαίρεση τμημάτων από το αυτοκίνητο και τον καθαρισμό τους εν συνεχεία.

Βήμα 1ο

Ξέπλυνε καλά το εξωτερικό του αυτοκινήτου είτε με ένα λάστιχο είτε με κάποιο πιεστικό, ξεκινώντας από την κορυφή προς το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Τι θα χρειαστείς; Μόνο χρόνο και επιμονή, ώστε να απομακρύνεις με το νερό όλες τις ακαθαρσίες από την εξωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου.

Βήμα 2ο

Ώρα να καθαρίσεις τα ελαστικά και τους τροχούς!

Βήμα 3ο

Επιτέλους πλένεις το αυτοκίνητό σου. Τι θα χρειαστείς; Ένα κουβά, ένα σαπούνι καθαρισμού αυτοκινήτου και μια ειδική βούρτσα για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου.

Βήμα 4ο

Αφού το αυτοκίνητο στεγνώσει, χρησιμοποίησε προϊόντα που θα προστατέψουν ή θα αναζωογονήσουν το χρώμα του αυτοκινήτου.

Xρήσιμες συμβουλές:

Μην το πλένεις όταν έχει πολλή ζέστη. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, η σαπουνάδα θα στεγνώνει πιο γρήγορα, αφήνοντας πίσω της λεκέδες -κάτι που, εν τέλει, θα κάνει τη όλη διαδικασία του πλυσίματος αρκετά πιο χρονοβόρα και δύσκολη.

Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις απορρυπαντικό πιάτων. Λόγω της σύστασής του, το εν λόγω καθαριστικό σκεύασμα ενδέχεται να καταστρέψει το λεπτό στρώμα προστατευτικού κεριού με το οποίο είθισται να είναι περασμένη κάθε εξωτερική μεταλλική επιφάνεια οποιουδήποτε (νέου) οχήματος.

Λεπτομερή περιποίηση αυτοκινήτου εσωτερικά

Βήμα 1ο

O απόλυτος οδηγός ξεκινάει με το ξεκαθάρισμα των πραγμάτων που υπάρχουν εσωτερικά! Ξεκίνησε, αφαιρώντας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ό,τι άχρηστο υπάρχει. Κέρματα, μπουκαλάκια από νερό, αποδείξεις ή οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να το αφαιρέσεις.

Τι θα χρειαστείς; Μια σακούλα σκουπιδιών και προαιρετικά γάντια μιας χρήσης για τα χέρια σου.

Βήμα 2ο

Αφαίρεσε όλα τα πατάκια από το αυτοκίνητο και καθάρισέ τα ξεχωριστά.

Τι θα χρειαστείς; Μια ηλεκτρική σκούπα για αυτή τη περίπτωση είναι ό,τι πρέπει. Ωστόσο, για την λεπτομερή περιποίηση τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και ειδικά καθαριστικά προϊόντα για πατάκια αυτοκινήτων.

Βήμα 3ο

Καθάρισε καλά όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου.

Τι θα χρειαστείς; Ένα πανάκι καθαρίσματος ή και ένα πανί με μικροϊνες. Για τον απόλυτο καθαρισμό που θες να επιτύχεις σε αυτή τη περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα εξής: πανάκια καθαρισμού ταπετσαρίας, πανάκια καθαρισμού ταμπλό, πανάκια για δερμάτινες επιφάνειες και πανάκια τζαμιών.

About Author /

Life is a tricky, stay in your magic

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search