Είτε είστε απομονωμένοι, είτε ψάχνετε για μια δουλειά με περισσότερη ευελιξία, ενώ οι θέσεις εργασίας μειώνονται λόγω covid, η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι φανταστική. Η μετακίνηση είναι σύντομη – μόνο η απόσταση από το κρεβάτι σας στον καναπέ ή το γραφείο στο σπίτι.

Ο ενδυματολογικός κώδικας μπορεί να είναι τόσο περιστασιακός πιτζάμα από κάτω πουκάμισο γραβάτα από πάνω. Οι πρόοδοι στην τεχνολογία και οι όλο και πιο ευέλικτοι εργοδότες σημαίνει ότι η εργασία από το σπίτι γίνεται πιο προσιτή και βιώσιμη. Με μια ποικιλία ρόλων που μπορούν να γίνουν από οπουδήποτε, υπάρχει μια δουλειά που ταιριάζει σε όλους. Ελέγξτε την παρακάτω λίστα για κάποια εργασία από το σπίτι.

  • Βοηθός Εξυπηρέτησης Πελατών

Η βοήθεια εξυπηρέτησης πελατών είναι ένας από τους πιο προσιτούς ρόλους για να εργαστεί κανείς από το σπίτι. Αυτός ο ρόλος περιλαμβάνει γενικά την υποβοήθηση των ερωτημάτων των πελατών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή την απάντηση σε συζητήσεις μέσω διαδικτύου. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ορισμένες διοικητικές εργασίες. Η θέση απαιτεί άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες, αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο και έναν καλό υπολογιστή. Ένα ακουστικό για λήψη κλήσεων είναι επιπλέον χρήσιμο αν βρίσκεστε στο τηλέφωνο πολύ.

  • Ηλεκτρονικός αντιπρόσωπος πωλήσεων

Αν έχετε έφεση στο λιανικό εμπόριο, τότε οι πωλήσεις στο διαδίκτυο μπορεί να είναι η τέλεια δουλειά από την εργασία στο σπίτι για εσάς. Ο ρόλος αυτός περιλαμβάνει την πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών μιας εταιρείας, συχνά μέσω τηλεφώνου. Η σε βάθος γνώση του τι πουλάτε είναι απαραίτητη για να είστε σε θέση να απαντάτε σε ερωτήσεις και να είστε σίγουροι με ευκολία. Θα χρειαστείτε αποτελεσματικές δεξιότητες πειθούς και επικοινωνίας, καθώς μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να κλείσετε μια πώληση μέσω τηλεφώνου. Ορισμένες εταιρείες θα έχουν επίσης δικό τους λογισμικό πωλήσεων, το οποίο μπορεί να απαιτεί κάποια εκπαίδευση, αλλά θα κάνει τη δουλειά ευκολότερη.

  • Συγγραφή Περιεχομένου

Ιδανικό για λέξεις-κλειδιά, η γραφή ανεξάρτητου περιεχομένου είναι μια εξαιρετική δουλειά από οπουδήποτε. Το μεγάλο πράγμα για το γράψιμο περιεχομένου είναι η ποικιλία των διαθέσιμων καθηκόντων. Αυτού του είδους η δουλειά θα μπορούσε να περιλαμβάνει copywriting για προϊόντα ή υπηρεσίες, blogging, δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων, αντίγραφο ιστοτόπου ή ακόμα και βιβλία ghostwriting. Επίσης, δεν απαιτεί επίσημη εκπαίδευση, αλλά μια καλή κατανόηση της αγγλικής, ορθογραφίας και γραμματικής θα αποτελέσει πλεονέκτημα.

  • Λογιστική

Δεν χρειάζεστε λογιστικό πτυχίο για να κάνετε λογιστική. Ωστόσο, επειδή είναι πιο εξειδικευμένη, απαιτεί μαθήματα TAFE ή college. Η χαμηλή αλληλεπίδραση πελάτη και οι εικονικές επιχειρησιακές λειτουργίες καθιστούν αυτή την τέλεια παραμονή στην εργασία στο σπίτι. Η λογιστική περιλαμβάνει γενικά την τραπεζική συμφιλίωση, την τήρηση αρχείων, τις εκθέσεις εκτέλεσης και την εισαγωγή ορισμένων στοιχείων. Ευτυχώς, πολλές επιχειρήσεις απαιτούν λογιστή, οπότε μπορούν να διατεθούν πολλές επιλογές.

  • Εικονικός βοηθός

Οι πρόοδος στο συνεργατικό λογισμικό και η αύξηση των κοινόχρηστων ημερολογίων (Gmail) και των εισερχομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σημαίνουν ότι ο παραδοσιακός ρόλος του βοηθού γραφείου ή διοίκησης έχει μεταφερθεί εύκολα από το γραφείο. Οι εικονικοί βοηθοί εκτελούν καθήκοντα γραφείου και διοικητικά καθήκοντα. Αυτή η εργασία μπορεί να περιλαμβάνει προγραμματισμό συναντήσεων, λήψη τηλεφωνικών κλήσεων, ψηφιακή κατάθεση ή πληκτρολόγηση. Όλα αυτά τα καθήκοντα μπορούν να γίνουν από την άνεση του σπιτιού σας. Αυτός ο ρόλος είναι σπουδαίος για ανθρώπους που έχουν ανώτερες δεξιότητες διαχείρισης χρόνου και είναι καλά οργανωμένοι.

  • Εικονικός ρεσεψιονίστ

Ένας εικονικός ρεσεψιονίστ είναι ουσιαστικά μια επαγγελματική υπηρεσία τηλεφωνητή. Περιλαμβάνει τη δρομολόγηση τηλεφωνικών κλήσεων και τη λήψη μηνυμάτων για το προσωπικό. Μπορεί να υπάρξει αλληλεπικάλυψη με την online υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, ανάλογα με το ρόλο και την εταιρεία. Ως εκ τούτου, μπορείτε επίσης να απαντήσετε σε ερωτήσεις πελατών να κάνετε online κρατήσεις και να απαντήσετε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλοι οι τύποι επιχειρήσεων χρησιμοποιούν αυτό το είδος υπηρεσίας, από εταιρείες εκκίνησης με λίγες μόνο προσωπικό σε μεγάλες επιχειρήσεις που αναγκάζονται να αναθέτουν τα βασικά καθήκοντα. Οι υποψήφιοι για αυτή τη δουλειά πρέπει να έχουν ευγενικό, φιλικό τηλεφωνικό τρόπο.

  • Influencer – Brandbassador

Τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη των social media, ένας νέος όρος έχει κάνει την εμφάνισή του: ο social media influencer. Αυτός, δηλαδή, που επηρεάζει το κοινό του με τα γούστα, τις απόψεις του, τις επιλογές του. Όσο πιο πολύ επηρεάζεις, τόσο περισσότερο σε χρειάζονται οι μάρκες και οι εταιρίες για να προωθείς τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Οι social media influencers είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ένα τόσο μεγάλο κοινό που τους ακολουθεί στα social media, ώστε να χρεώνουν αρκετά υψηλές αμοιβές στις εταιρίες που ενδιαφέρονται να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσα από τα κοινωνικά προφίλ τους.

Είναι πλέον μια κανονική δουλειά, που απαιτεί προσπάθεια, συνέπεια, μετρήσιμα αποτελέσματα και επαγγελματισμό. Οι πρωτοπόροι του χώρου ήταν οι γνωστές αδελφές Kardashian.

  • Marketmaker σε στοιχηματική εταιρεία

Ο τζόγος πάει μπάλα στην Ελλάδα και θα πάει και πιο πολύ. Όταν μπαίνει λοιπόν ένα γκολ, δίνεται ένα πέναλτι μια ανατροπή σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, οι τιμές δεν αλλάζουν από μόνες τους υπάρχει πάντα κάποιος οι κάποιοι που παρακολουθούν το εκάστοτε λογισμικό που έχει η κάθε εταιρία. Είναι κάπως πιο εξειδικευμένο και απαιτεί γνώσεις στο στοίχημα και στους υπολογιστές.

  • Σύσταση πελατείας

Παλαιότερα όλοι είχαν ένα φίλο η γνωστό ασφαλιστή που ζητούσε λίστα τηλεφώνων γνωστών η φίλων. Αυτό ακριβώς είναι η σύσταση αλλά πλέον όχι τζάμπα. Το αντικείμενο αυτό θα έχει πολύ ρεύμα σε forex traders, χρηματιστές, real estate agent και ασφαλιστές. Απαιτεί εξαιρετικές κοινωνικές σχέσεις και χαρακτήρα πωλητή. Έχει μεγάλες αμοιβές που κυμαίνονται ακόμα και 50-50 στις προμήθειες, η ακόμα μισθό.