Κι ενώ αφήσαμε πίσω μας τον παρατεταμένο εγκλεισμό, γλιτώσαμε και τη μίνι καταθλιψούλα έρχεται να επισκιάσει τις καλοκαιρινές μας μέρες μια παράδοξη διαμάχη …εμβολισμένοι VS αντιεμβολιαστές.

Βρεθήκαμε ,μετά από πολλούς μήνες καραντίνας, με αγαπημένα (και μη) πρόσωπα και οι
συζητήσεις μας περιορίζονται στο αν θα κάνει κάποιος ή αν έκανε το εμβόλιο , αν
συμφωνούμε ή διαφωνούμε με ένα ιατρικό θέμα που δεν άπτεται της ειδικότητάς μας και
γι αυτό μπορούν να μιλήσουν μόνο οι επαΐοντες .

Σε ένα τόσο λοιπόν ευαίσθητο και προσωπικό θέμα η άποψή μας και τα πιστεύω μας δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον ίδιο μας τον εαυτό. Μπορεί βέβαια μια επιλογή μας να έχει αντίκτυπο στον κοινωνικό μας περίγυρο αλλά καλό θα είναι να κρατήσουμε την γνώμη μας για να δικαιολογήσουμε αυτή την επιλογή χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε ή ακόμη
χειρότερα να την επιβάλλουμε σε κάποιον άλλο , ούτε φυσικά να είμαστε υποχρεωμένοι να απολογηθούμε για αυτήν. Το μόνο που καταφέρνουμε στο τέλος είναι να καταλήγουμε σε μία ατελέσφορη διαφωνία χωρίς καμία ουσία .


Σαφώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα από μας να εκφέρει μία άποψη αλλά περιορίζεται στα πλαίσια της προσωπικής προσέγγισης και τίποτα περισσότερο. Όπως λοιπόν είναι ατομική ευθύνη να τηρούμε ή όχι τα μέτρα για τον περιορισμό του ιού έτσι και το θέμα του εμβολιασμού είναι προσωπική υπόθεση .

Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τέτοιου είδους διαφωνίες , δεν βοηθούν να ξεπεραστεί η κατάσταση . Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επιτείνουμε την ένταση που επικρατούσε σε όλη την διάρκεια της καραντίνας και να δημιουργούμε νέα προβλήματα πέραν αυτών που άφησε πίσω του το πολύμηνο lockdown. Σε μία τόσο κρίσιμη εποχή το να μείνουμε χωρισμένοι σε δύο παρατάξεις δεν νομίζω ότι είναι κάτι που αρμόζει σε μία κοινωνία του 2021.


Κι επειδή οι μέρες του καλοκαιριού αρχίζουν να μικραίνουν ας μην τις αναλώσουμε άλλο σε
τέτοιου είδους συζητήσεις ..υπάρχουν και πιο όμορφα πράγματα να κάνουμε !