O Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η επιλογή «Διαγραφή του Facebook» είναι το πρώτο πρόσωπο στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME. Ο λόγος για το συγκεκριμένο γεγονός έχει να κάνει φυσικά με τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της Φράνσις Χόγκεν, πρώην product manager στην ομάδα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης του Facebοok.

Άλλωστε τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει ένας μικρός πανικός αναφορικά με το facebook, το instagram, αλλά και τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ, αφού οι μνήμες είναι νωπές από το πρόβλημα το οποίο είχαν οι συγκεκριμένες εφαρμογές, κάτι το οποίο όπως είναι λογικό προκάλεσε τεράστιο προβληματισμό στους χρήστες.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε το… τελειωτικό χτύπημα από την Φράνσις Χόγκεν, η οποία ανέφερε πως στο μυαλό του Ζούκεμπεργκ αυτό που κυριαρχεί είναι το δικό του συμφέρον, και όχι η ασφάλεια των χρηστών του facebook.

Η 37χρονη μηχανικός Πληροφορικής, η οποία αποχώρησε τον Μάιο από την Facebοok, έδωσε στην δημοσιότητα μεγάλο όγκο στοιχείων που ενισχύουν τις επικρίσεις που δέχεται το εν λόγω μέσω κοινωνικής δικτύωσης το οποίο μετρά περισσότερα από 15 χρόνια λειτουργίας και χρησιμοποιείται από 3,5 δισ. εκατομμύρια άτομα.