Έχει συμβεί και στους καλύτερους. Το άκουσμα αυτής της φράσης μπορεί να σου κόψει τα πόδια. Η να αποδειχθεί η ευκαιρία για μια καλύτερη δουλειά.

Ο συγγραφέας του βιβλίου How to Win, Rob Yeung σου δίνει μερικές συμβουλές για εκείνη την άτυχη στιγμή του EXIT.

«Οσο ξαφνικά κι αν φτάσει η είδηση στα αυτιά σου, πάρε μερικές βαθιές ανάσες , πες στον προιστάμενό σου ότι θα ήθελες να μείνεις για ένα λεπτό μόνος».

Είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξεις ότι ξέρεις να χειρίζεσαι τις δύσκολες καταστάσεις με ωριμότητα, χωρίς να βάζεις ποτέ σε κίνδυνο τη φήμη σου. «Δεν είναι η στιγμή να υπερασπιστείς τον εαυτό σου  και για δικαιολογίες» εξηγεί ο Yeung.

Καλύτερα ζήτα από τον προιστάμενό σου ένα ραντεβού για την επόμενη μέρα, ώστε να έχεις τον χρόνο να σκεφτείς τι πήγε τόσο λάθος. Επίσης τονίζει «δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη γλώσσα του σώματος και τον τόνο της φωνής σου». Μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα είσαι στο γραφείο, δούλεψε με το ίδιο πάθος που είχες και πρίν μάθεις τα άσχημα νέα.«Είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξεις ότι η αναπάντεχη είδηση δεν είναι ικανή να σε κάνει να χάσεις τον επαγγελματισμό σου και παίζει να πάρεις και καλή συστατική επιστολή» εξηγεί ο συγγραφέας. Μάλιστα, αν δεν είσαι ο μόνος στο γραφείο που του έδειξαν την πόρτα της εξόδου, το να αντιδράσεις με σοβαρότητα θα σε κάνει να ξεχωρίσεις αμέσως.