Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο γι’ αυτό και αρκετές φορές το φοβάστε. Είναι μία απόχρωση που θα πρέπει να επιλέξετε τουλάχιστον μια φορά στο καθημερινό σας ντύσιμο. Τα κόκκινα ρούχα και αξεσουάρ αποτελούν εγγυημένο trick για να φωτίσετε την εμφάνισή σας και να προσθέσετε ένα πιο sexy ή παιχνιδιάρικο στοιχείο, ανάλογα με την απόχρωση και την ποσότητα χρώματος που θα ντυθείτε.

Στην Κίνα το θεωρούν ως το πιο τυχερό χρώμα και μάλιστα όχι απλά επιλέγουν να το φορούν την Πρωτοχρονιά, αλλά μάλιστα τα δώρα τους είναι τυλιγμένα σε κόκκινο περιτύλιγμα για ένα έτος γεμάτο ευτυχία και καλοτυχία.

Συνδυασμοί με άλλα χρώματα

Αν το κόκκινο σου φαίνεται πολύ έντονο σαν χρώμα και πιστεύεις ότι μπορείς να το συνδυάσεις μόνο με λευκό ή μαύρο κάνεις λάθος. Εκτός από το color blocking που σου επιτρέπει να τολμήσεις συνδυασμούς με φούξια, μωβ και πορτοκαλί, το κόκκινο μπορεί να ταιριάξει με πολλά ακόμη χρώματα, αρκεί να πετύχεις τις αποχρώσεις. Το baby pink είναι εξαιρετικός συνδυασμός για το καλοκαίρι, όπως επίσης και το denim. Ακόμη, καφέ, μπεζ και κίτρινο δίνουν πιο «ζεστή» εικόνα.

Οι μισές γυναίκες σκέφτονται ότι είναι υπερβολή το κόκκινο κραγιόν με ένα κόκκινο outfit και οι άλλες μισές ότι μόνο κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε ένα τέτοιο ντύσιμο. Μπορούν να είναι και τα δύο σωστά ή λάθος γιατί πολύ απλά η διαφορά εξαρτάται από την περίσταση. Το κόκκινο, αν και έντονο χρώμα μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ. Στη δουλειά ή το γραφείο όμως, καλό είναι να συνδυάζεται με πιο απαλά χρώματα στο μακιγιάζ για να «ηρεμεί» την εμφάνισή σου. Σε βραδινές εξόδους όμως, πάρτι, social gatherings, ραντεβού και λοιπά, το «φωτιά στα κόκκινα» δεν είναι ποτέ λάθος.

Αξεσουάρ

Ένα κόκκινο πορτοφόλι για να μην σου λείψουν ποτέ τα λεφτά από μέσα του. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένα κόκκινο πορτοφόλι, μπορεί να είναι και μια κόκκινη τσάντα αν επιλέξεις να έχεις κόκκινο και στα αξεσουάρ σου.

Τα κόκκινα χείλη

Είναι η στάνταρ επιλογή. Το κόκκινο θεωρείται το τυχερό χρώμα της μέρας και για αυτό ένα πλατύ χαμόγελο με κόκκινα βαμμένα χείλη, είναι από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που μπορείς να χαρίσεις. Επίσης, είναι και πολύ εντυπωσιακό όπως ξέρεις το κόκκινο πάνω στα χείλια μιας γυναίκας.