Η Ferrari 488 Pista αποτελεί γνήσιο εκπρόσωπο και εκφραστή της φιλοσοφίας της ιταλικής εταιρείας, ενώ η απόκτηση της αποτελεί μακρινό όνειρο για τους περισσότερους.

Tο εκρηκτικό ιταλικό μοντέλο παίρνει ζωή από έναν οκτακύλινδρο κινητήρα, 4.000 cc με δύο τούρμπο και αποδίδει 720 ίππους.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της Ferrari 488 και ειδικότερα τον Μάρτιο του 2018, οι Ιταλοί αποκάλυψαν την αναβαθμισμένη εκδοχή του αυτοκινήτου την οποία και ονόμασαν «Pista».

Η Ferrari 488 Pista διατήρησε τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 3,9 λίτρων κάτω από τις επιφάνειες του αμαξώματός της, ωστόσο, η ισχύς του αυξήθηκε στους 720 ίππους και η μέγιστη ροπή στα 770 Nm.

Ακόμα και σήμερα, ο κινητήρας της 488 Pista αποτελεί το ισχυρότερο οκτακύλινδρο σύνολο στην ιστορία της Ferrari, ωστόσο, δεν είναι μόνο η επιπλέον ισχύς που κάνει τη συγκεκριμένη έκδοση να ξεχωρίζει.

Η χρήση συνθετικών υλικών και ειδικότερα ανθρακονημάτων έχουν περιορίσει το βάρος της κατά 90 κιλά σε σχέση με τη συμβατική 488, την ίδια στιγμή που το αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο του αμαξώματος προσφέρει επιπλέον κάθετη δύναμη.

Η παραγωγής της «απλής» Ferrari 488 τερματίστηκε το 2019, παραχωρώντας επί της ουσίας τη θέση της στην ισχυρότερη έκδοση Pista των 720 ίππων.