Σε μια εντυπωσιακή κίνηση προέβει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι, ομάδα που αγωνίζεται στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ. Συγκεκριμένα ο Άγγλος επιχειρηματίας-πλέον-δώρισε μαζί με την σύζυγο του Βικτώρια, ένα εκατ. λίρες στη Unicef προκειμένου η μη κερδοσκοπική εταιρία να τα μοιράσει σε άπορα παιδιά στην χώρα της Ουκρανίας.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unicef από το 2005, ενώ το 2015 ξεκίνησε το «7: The David Beckham Unicef Fund». Ο ίδιος έκανε γνωστή την εν λόγω πράξη του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, με τους εκατομμύρια ακόλουθους του να του δίνουν συγχαρητήρια.

Μάλιστα δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς ζήτησε από τον κόσμο να πράξει και αυτός το ίδιο, όσο φυσικά αντέχει η τσέπη του κάθε ενός.

«Όπως και εσείς, έτσι κι εγώ, έχουμε γίνει μάρτυρες της τραγικής κατάστασης στην Ουκρανία με φρίκη, όπου μητέρες αναγκάστηκαν να φύγουν με τα παιδιά τους, οικογένειες διαλύθηκαν, παιδιά πάρθηκαν από τα κρεβάτια τους για να γίνουν πρόσφυγες σε μια νύχτα. Καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα, οι ανάγκες των οικογενειών κλιμακώνονται και 7,5 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο.

Με την οικογένειά μου ασφαλή δίπλα μου, ένιωσα ανήμπορος όπως όλοι μας, όταν αντιμετωπίζουμε σκηνές απόγνωσης Θα ήμασταν ευγνώμονες εάν μπορούσατε να βοηθήσετε τη UNICEF να στηρίξει αυτά τα παιδιά. Δώστε ό,τι μπορείτε σήμερα. Παρακαλώ, ελάτε μαζί μου για να στηρίξουμε τη UNICEF στο ζωτικό της έργο επί τόπου και να δώστε ό,τι μπορείτε» ήταν τα συγκινητικά λόγια του Μπέκαμ, με την εν λόγω δημοσίευση να έχει μαζέψει μέχρι στιγμής περισσότερες από 640 χιλ. προβολές.