Ο καφές για τους περισσότερους, είναι μια καθημερινή συνήθεια, αμφιλεγόμενη κατά διαστήματα για τα οφέλη της.

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους πραγματικά, αξίζει να πίνετε καθημερινά καφέ, σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία έχουν καταλήξει κάποιες σοβαρές έρευνες.

1.Το άρωμα του καφέ σε ηρεμεί

Στο Seoul National University ανακάλυψαν ότι το άρωμα του καφέ μειώνει σημαντικά τα επίπεδα στρες που προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου.

  1. Μειώνονται τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον Το 2012 το ScienceDaily ανέφερε ότι διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που πάσχουν από Πάρκινσον μπορούν να ελέγξουν καλύτερα την κίνησή τους αν πίνουν καφέ ενώ όσοι δεν έχουν αλλά πίνουν καθημερινά καφέ έχουν μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν.
  2. Κάνει καλό στο συκώτι
    Ερευνα που έγινε το 2006 σε 125.000 άτομα άνω των 22 ετών έδειξε ότι το να πίνεις μια κούπα καφέ την μέρα μειώνει κατά 20% τις πιθανότητες να πάθεις κίρρωση του ήπατος.
  3. Σε κάνει να αισθάνεσαι χαρούμενη
    ‘Αλλη έρευνα που έγινε στο Εθνικό Ινστιούτο Υγείας ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που πίνουν 4 ή περισσότερες κούπες καφέ την μέρα έχουν 10% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Έχει μάλιστα αποδειχτεί ότι μειώνει και τον κίνδυνο της αυτοκτονίας σε άντρες και γυναίκες κατά 50%.
  1. Μειώνονται οι πιθανότητες να πάθεις καρκίνο του δέρματος
    Μια έρευνα που έγινε σε 112,897 άντρες και γυναίκες από το Brigham and Women’s Hospital και την ιατρική σχολή του Harvard Medical και διήρκησε 20 χρόνια ανακάλυψε ότι όσες γυναίκες έπιναν 3 ή περισσότερες κούπες είχαν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του δέρματος.
  2. Μειώνονται οι πιθανότητες να πάθεις Διαβήτη τύπου 2
    Σύμφωνα με έρευνα του American Chemical Society άτομα που πίνουν 4 – 5 κούπες καφέ την μέρα μείωνουν κατά 50% τις πιθανότητες να πάθουν διαβήτη τύπου 2, ενώ κάθε παραπάνω κούπα καφέ μειώνει άλλο 7% τις πιθανότητες.
  3. Ο καφές κρατάει υγιή τον εγκέφαλό σου
    Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της South Florida και του Miami ανακάλυψαν ότι άτομα άνω των 65 ετών που είχαν αυξημένη πίεση αίματος εξαιτίας του καφέ που έπιναν νόσησαν από Αλτσχάιμερ 2 με 4 χρόνια αργότερα σε σχέση με αυτούς που δεν έπιναν καφέ. ‘’Δεν εννοούμε ότι η κατανάλωση καφέ γιατρεύει το Αλτσχάιμερ αλλά μπορεί να δυναμώσει την εγκεφαλική λειτουργία αρκετά ώστε να το καθυστερήσει’’, είπε χαρακτηριστικά ο Dr. Chuanhai Cao.