Δεν έχει προηγούμενο: Τερματοφύλακας πέτυχε γκολ που διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες

Πόσο συχνό φαινόμενο είναι στο ποδόσφαιρο ένας τερματοφύλακας να βάλει γκολ ; 

Η απάντηση είναι αρκετά σπάνιο.

Ωστόσο ακόμα πιο σπάνιο είναι να σκοράρει ένας τερματοφύλακας από το ένα τέρμα στο άλλο. Ωστόσο επειδή στη ζωή αλλά και στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ, οι φίλαθλοι της Κομπρεσάλ από την Χιλή έγιναν μάρτυρες αυτού του γεγονότος!

Συγκεκριμένα στο παιχνίδι της ομάδας τους απέναντι στην Κόλο Κόλο, στο οποίο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκορ 3-1, ο τερματοφύλακας τους ονόματι Λεάντρο Ρεκίνα, κατάφερε να πετύχει το γκολ της χρονιάς και να διεκδικεί θέση στο βιβλίο γκίνες!

Πως τα κατάφερε ; 

Πιθανό ούτε ο ίδιος να μην γνωρίζει πως, αφού σε μια ανύποπτη φάση έκανε ένα μακρινό βολέ από την εστία του, με τη μπάλα να παίρνει τρομερά φάλτσα και να καταλήγει στο αντίπαλο τέρμα, αφού ο γκολκίπερ ήταν εκτός εστίας και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντιδράσει.

Κοινώς, κατάφερε κάτι που συμβαίνει σπάνια, με τον ίδιο μάλιστα μετά το τέλος του παιχνιδιού να δηλώνει:

«Είναι πραγματικά απίστευτο. Όταν είδα τη μπάλα να φεύγει με δύναμη και βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα έξω από την περιοχή του, άρχισα να σκέφτομαι ότι κάτι μπορεί να γίνει. Πραγματικά είμαι πολύ τυχερός».

Μάλιστα το γκολ του διεκδικεί, θέση στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες, ως το πιο μακρινό τέρμα που έχει σημειωθεί, αφού η απόσταση ήταν 101 μέτρα.

Για την ιστορία το ρεκόρ το κατέχει ο ομ Κινγκ της Νιούπορτ στον αγώνα με την Τσέλτεναμ για τη League 2 της Αγγλίας, όταν είχε σκοράρει από τα 96,01 μέτρα. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, αυτή η επίδοση θα καταρριφθεί και επίσημα.

Δείτε το γκολ:

About Author /

Journalist - News Director

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search