Την άνοιξη του 1985 οι Σκοτσέζοι Simple Minds γνώρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα τους τους με το τραγούδι “Don’t You (Forget About Me)”που ακουγόταν στην ταινία Breakfast Club.

Το τραγούδι, έχει πίσω του μια μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, αφού οι συνθέτες του Keith Forsey και Steve Schiff, δέν είχαν κανένα να το ερμηνεύσει! Ο Forsey είχε μεγαλύτερη εμπειρία, αφού εκτός από μουσικός, ήταν και παραγωγός του επικού Billy Idol, σε άλμπουμ του όπως Rebel Yell, Charmed Life, Whiplash Smile κι έχοντας το τραγούδι στα χέρια του, άρχισε να αναζητά καλλιτέχνες που θα το έλεγαν. Ο πρώτος που προσέγγισε ήταν ο Billy Idol που όμως αρνήθηκε όπως κι ο Bryan Ferry, ο Corey Hart αλλά κι ο τραγουδιστής Cy Curnin των Αυστραλών Fixx. Κανείς δεν πίστευε το τραγούδι, με εξαίρεση βέβαια τον ίδιο το Forsey που είχε πάρει την όλη κατάσταση επάνω του. Οι δύο συνθέτες είχαν αναλάβει να γράψουν τα τραγούδια της ταινίας Breakfast Club κι ο χρόνος περνούσε.

Το συγκρότημα είχε βρει τη μελωδία καλή, τους στίχους αρκετά καλούς αλλά ο Kerr παρέμενε αρνητικός και το χειρότερο δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον. Ο Forsey δεν το έβαλε κάτω, πιστεύοντας ότι το τραγούδι θα γινόταν επιτυχία κι έτσι αποφάσισε να βάλει μέσο την ίδια τη δισκογραφική εταιρεία να προσεγγίσει το συγκρότημα, αλλά και μέσω της συζύγου του Kerr, Chrissie Hynde. Τελικά πείστηκαν να το ηχογραφήσουν κλείνοντας μόνο τρεις ώρες σε studio.

Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του ο Jim Kerr ήταν διαρκώς αρνητικός και άλλαζε λέξεις στους στίχους για να το φέρει στα μέτρα του. Μια από τις αλλαγές είναι και η προσθήκη του “la la la”
Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στην ταινία Breakfast Club, έγινε τεράστια επιτυχία (Νο1 Αμερική, Νο6 Μ.Βρετανία) και είναι το πιο γνωστό τραγούδι των Simple Minds.

Σαν το original δεν έχει αλλά αν είσαστε τύποι remix , πάρτε το