Μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να νοσηλεύεται ακόμη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ωστόσο όταν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς ο εισαγγελέας του δικαστηρίου αποφάσισε πως πλέον δεν διατρέχει δημόσιο κίνδυνο.

Κάτι το οποίο έχει σηκώσει τεράστια θύελλα αντιδράσεων, με πολύ κόσμο να είναι εντελώς κάθετος με την εν λόγω απόφαση.

Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Πέτρος Φιλιππίδης κατάφερε να συγκεντρώσει τα 20.000 ευρώ που απαιτούνται προκειμένου να καλύψει την εγγύηση. Απάντηση κλήθηκε να δώσει ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος ανέφερε στην εκπομπή «Πρωϊνό» ότι σημαντικό μερίδιο για την συγκέντρωση του χρηματικού ποσού είχε ο Σπύρος Μπιμπίλας, καθώς ο πρόεδρος του σωματείου των Ελλήνων ηθοποιών μεσολάβησε προκειμένου το ποσό αυτό να μαζευτεί και να δοθεί στα συγγενικά πρόσωπα του Φιλιππίδη.

Με αυτό τον τρόπο ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος ενώ ήταν από τις πιο αγαπητές φυσιογνωμίες στην χώρα μας, έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο σε «μαύρο πανί» αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, κατάφερε να καταθέσει το ποσό που απαιτούσε η εγγύηση και να αποφυλακιστεί.