Σε μία καινούργια εποχή θα μπει ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας, αφού όπως όλα δείχνουν θα πουληθεί το 50% του ομίλου.

Ο λόγος για τον ALPHA, καθώς ο ιδιοκτήτης του ομίλου Γιάννης Βαρδινογιάννης θα πουλήσει έναντι 41,5 εκατ. ευρώ μεγάλο μέρος των μετοχών του.

Συγκεκριμένα η «Primos Media» θυγατρική επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο, θα καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό στον «Τζίγκερ», με τον ισχυρό άνδρα των ΜΜΕ ωστόσο να είναι αυτός ο οποίος θα έχει τον πλήρη έλεγχο του ομίλου.

Κάπως έτσι ο ALPHA θα μπει σε μια καινούργια εποχή και μένει φυσικά να δούμε αν θα υπάρξουν αλλαγές και φυσικά σε ποιους τομείς και ποια πρόσωπα.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας:

«Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% Θυγατρική της κυπριακής εταιρείας Mediamax Holdings Limited σύναψε με την εταιρεία Primos Media S.a.r.l. (έδρα Λουξεμβούργο -θυγατρική επενδυτικής εταιρείας) ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2022. Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό συμφωνήθηκε η πώληση και μεταβίβαση από τη Mediamax Holdings Limited στην Primos Media 5.a.r.l.: *3.955.780 μετοχών ή ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής εταιρείας Nevine Holdings Limited , ιδιοκτήτριας ποσοστού 50.00001% της ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.

Μετά την εν λόγω μεταβίβαση η συμμετοχή εκάστης εκ των Mediamax Nοldings Lίmίted και Primos Media 5.a.r.l. στο μετοχικό κεφάλαιο της Nevine Holdings Limited διαμορφώνεται σε 50%. ‘8.571.382 μετοχών ή ποσοστού 100% τηςκυπριακής εταιρείας Martikorio Limited, ιδιοκτήτριας ποσοστού 24,99999% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.

Το συνολικό τίμημα των ανωτέρω συναλλαγών συμφωνήθηκε σε Ευρώ 41.497.425. Το τίμημα των Ευρώ 41.497.425 καταβλήθηκε ολοσχερώς στη Mediamax Holdings Limited και η ως άνω πώληση και μεταβίβαση των μετοχών της Nevine Holdings Limited και της Martikorio Limited ολοκληρώθηκε.

Κατόπιν των παραπάνω, η άμεση και έμμεση συμμετοχή εκάστης εκ των Mediamax Holdings Limited και Primos Media 5.α.r.(. στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. διαμορφώνεται σε 50%».