Πέθανε ο αξιωματικός που σκότωσε τον Τσε Γκεβάρα

Ο βολιβιανός απόστρατος αξιωματικός Μάριο Τεράν Σαλαζάρ, o οποίος είχε σκοτώσει τον Τσε Γκεβάρα το μακρινό 1967, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών στη Σάντα Κρους ντε λα Σιέρα, στη Βολιβία. Ο Σαλαζάρ ο οποίος το 1967 είχε αιχμαλωτίσει τον Τσε Γκεβάρα, μαζί με δυο πράκτορες από την CIA, σε ένα εγκαταλειμμένο σχολείο στο χωριό Λα Ιγκεέρα, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αφαίρεσε την ζωή από τον Αργεντινό επαναστάτη.

Ο ίδιος ο Σαλαζάρ έχει αναφέρει πως η συγκεκριμένη στιγμή είναι μακράν η χειρότερη της ζωής του, αφού ο Τσε ήταν μια τεράστια προσωπικότητα, με τον ίδιο ωστόσο να αναγκάζεται να εκτελέσει εντολές από τους ανωτέρους του. Ωστόσο ο απόστρατος αξιωματικός θέλησε να παραμείνει ανώνυμος και να μην δώσει στοιχεία και λεπτομέρειες στον τύπο για την συγκεκριμένη νύχτα, κάτι που εν τέλει κατάφερε να κάνει σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο η αλήθεια μπορεί να κρύφτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο εν τέλει φανερώθηκε, με όλο τον πλανήτη εν τέλει να μαθαίνει ποιος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εκτέλεσε τον Τσε Γκεβάρα. Όπως είναι λογικό η είδηση του θανάτου του Σαλαζάρ έχει κάνει τον γύρω του κόσμου, με τον κόσμο να μπαίνει στην διαδικασία να μαθαίνει πράγματα για την ζωή του αξιωματικού, ο οποίος σκότωσε τον πιο δημοφιλή επαναστάτη της ιστορίας και ένα σύμβολο αντίστασης.

About Author /

Journalist - News Director

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search