Το όνομα Jessica Chastain μπορεί να σας λέει πολλά, ωστόσο μπορεί να μην σας λέει και τίποτα. Όπως και να έχει από τα ξημερώματα της Δευτέρας 28/03 η 45χρονη ηθοποιός έχει στα χέρια της το Όσκαρ για τον καλύτερο Γυναικείο ρόλο μετά την εξαιρετική της ερμηνεία στην παράσταση  «Τα Μάτια της Τάμι Φέι» (The Eyes of Tammy Faye).

Αυτή ήταν η 3η και φαρμακερή για την Chastain, καθώς στο παρελθόν είχε βρεθεί άλλες δυο φορές υποψήφια για το εν λόγω βραβείο δίχως ωστόσο να τα καταφέρει. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και εν τέλει δικαιώθηκε, αφού κατάφερε να πιάσει στα χέρια της χρυσό αγαλματίδιο και συνάμα να γράψει το όνομα της στα βιβλία της ιστορίας.

Η Jessica Chastain η οποία γεννήθηκε στην Καλιφόρνια στις 24 Μαρτίου του 1977, έδειξε από μικρή πως είχε ταλέντο στην υποκριτική, παρά το γεγονός πως τόσο ο πατέρας της, όσο και η μητέρα της είχαν ουδεμία σχέση με τον χώρο. Άλλωστε ο ένας ήταν πυροσβέστης, ενώ η άλλη σεφ.

Ωστόσο η ίδια ακολούθησε το δικό της μονοπάτι και εν τέλει το αποτέλεσμα την δικαίωσε στο έπακρο. Ορισμένες από τις πιο γνωστές ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει είναι «Το Δέντρο της Ζωής» (The Tree of Life) το 2011, «Το Χρέος» (The Debt, 2010), «Το Καταφύγιο» (Take Shelter, 2011) και «Υπηρέτριες» (The Help, 2011), για την οποία μάλιστα έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

Όσο για την ταινία με την οποία κατάφερε να κατακτήσει το βραβείο Όσκαρ, η υπόθεση αφορά την Tammy Faye, την γυναίκα του αμφιλεγόμενου τηλεευαγγελιστή Jim Bakker, σε ένα γάμο με αρκετά προβλήματα. Μάλιστα στο έργο βλέπουμε και άλλους πολύ αξιόλογους ηθοποιούς όπως ο Andrew Garfield. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η ταινία βασίστηκε σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα, κάτι το οποίο έπαιξε τον δικό του ρόλο στην επιτυχία που διέγραψε.