Το όνομα ενός Έλληνα βρίσκεται στη λίστα με τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ, με τον Νίκο Καλαϊτζίδη να διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία των καλύτερων οπτικών εφέ αναφορικά με την συμμετοχή του στην ταινία «Free Guy» με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Ρέινολντς.

Ο Νίκος Καλαϊτζίδης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Καλαμάτα, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκή και παρά το γεγονός πως μεγάλωσε στις ΗΠΑ, στο παρελθόν έχει έρθει στην Ελλάδα ουκ ολίγες φορές, όπως εκμυστηρεύτηκε στην ιστοσελίδα «www.iefimerida.gr» και μάλιστα έχει σκοπό αν καταφέρει να κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο να το φέρει στην χώρα μας!

Μπορεί το όνομα του στην Ελλάδα να μην είναι τόσο γνωστό, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και στο Χόλιγουντ. Και αυτό διότι ο ίδιος έχει εργαστεί σε τεράστιες ταινίες όπως οι «Spider-Man: Homecoming», «Ant-Man, «Tron: Legacy», «X-Men Days of Future Past», «The Fate of the Furious», «The Curious Case of Benjamin Button» και «X-Men: First Class».

Ο Νίκος Καλαϊτζίδης ο οποίος εργάζεται ως προϊστάμενος οπτικών εφέ στην εταιρία Digital Domain από το 2014, στην οποία έπιασε δουλειά για πρώτη φορά το μακρινό 1995, έχει κατακτήσει και το βραβείο ονόματι VES από την Εταιρεία Οπτικών Εφέ (Visual Effects Society) για την προσφορά του σε μια διαφήμιση της Bacardi.

Ωστόσο τα… παράσημα του δεν σταματούν εκεί, καθώς ο 53χρονος δημιουργός οπτικών εφέ, ο οποίος αριθμεί περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, είναι μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και ένας από τους μακροχρόνιους ηγέτες οπτικών εφέ της Digital Domain.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς το βιογραφικό του είναι γεμάτο και αυτό που απομένει είναι να κατακτήσει το Όσκαρ, ένα βραβείο το οποίο όλοι οι Έλληνες ευελπιστούμε να φτάσει στα χέρια του την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Dolby Theatre στο Χόλυγουντ.