Στο πλαίσιο των κυρώσεων επί των Ρώσων από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Alisher Usmanov «έχασε» τη θωρακισμένη του Mercedes-Maybach. Σύμφωνα με την Corriere della Sera το αυτοκίνητο κατασχέθηκε στο πλαίσιο κυρώσεων κατά των ολιγαρχών που ενδέχεται να έχουν στενούς δεσμούς με το Ρώσο πρόεδρο.

Η ΕΕ κυνηγά Ρώσους ολιγάρχες λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Alisher Usmanov είδε την κατάσχεση της προσωπικής του Mercedes-Maybach S 650 Guard. Το αυτοκίνητο είναι θωρακισμένο και έχει δεχτεί επεμβάσεις για να αντέχει σε επίθεση με εκρηκτικά. Σύμφωνα με τη Mercedes, το πολυτελές σεντάν μπορεί να αντέξει την ταυτόχρονη έκρηξη δύο χειροβομβίδων.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τεράστια ελαστικά για να αντέχει το βάρος του αλλά και πυρά από όπλα, καθώς και εκρήξεις, ενώ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και σκασμένα. Τα παράθυρα έχουν πάχος τεσσάρων ιντσών και απαιτούν ενισχυμένους μηχανισμούς για να ανοιγοκλείνουν και οι πόρτες ανοίγουν μόνο με υδραυλικά έμβολα. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 5 τόνοι.

Ο κινητήρας κάτω από το εμπρός καπό είναι ένας V12 με χωρητικότητα 6,0 λίτρων που αποδίδει 612 ίππους. Ο Usmanov αγόρασε το αυτοκίνητο αυτό το 2018, έναντι του ποσού των 600.000 ευρώ, μια και το προόριζε για μεταφορά υψηλών προσώπων στη Σαρδηνία όπου και διατηρεί την έδρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του. Μέχρι τώρα πάντως μαθαίναμε για κατασχέσεις των υπερ-πολυτελών γιότ των Ρώσων ολιγαρχών, αλλά από ότι φαίνεται επεκτείνονται και σε περιουσιακά στοιχεία μικρότερης αξίας.

Πηγή: newsauto.gr