Ο περισσότερος κόσμος τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό έχει δει το Matrix.

Και όσοι δεν το έχουν παρακολουθήσει ποτέ, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται η ταινία. Αν πάλι δεν έχετε καμία επαφή, τότε σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να την δείτε.

Οι λόγοι είναι πολλοί, ωστόσο το εν λόγω κείμενο δεν έχει σκοπό να αναλύσει γιατί να δει κάποιος Matrix, αλλά θα επισημάνει τις αιτίες που το συγκεκριμένο έργο παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε το πολύ μακρινό 1999, είναι σήμερα 2022 πιο επίκαιρο από ποτέ!

Φυσικά η συσχέτιση έγινε με τον Μάρκ Ζούκερμπεργκ και τις προσπάθειες που κάνει προκειμένου να δημιουργήσει το metaverse.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το metaverse, θα προσπαθήσω με δυο λέξεις να σας το κάνω όσο πιο απλό γίνεται. Και αυτές δεν είναι άλλες από το «εικονική πραγματικότητα».

Συγκεκριμένα ο Ζούκερμπεργκ προσπαθεί να φέρει μια επανάσταση σε παγκόσμια κλίμακα, αφού σε μερικά χρόνια από σήμερα και όταν το σύμπαν του metaverse θα είναι έτοιμο, τότε θα μπορούμε να ζήσουμε σε μια… εικονική πραγματικότητα, στην οποία θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο!

Κοινώς θα ζούμε σε κάτι το οποίο δεν θα είναι αληθινό, ωστόσο θα είναι πέρα ως πέρα ρεαλιστικό.

Το εν λόγω project μάλιστα σύμφωνα με Αμερικάνικα ΜΜΕ θα κοστίσει πάνω από 200 δις. δολάρια, κάτι το οποίο φανερώνει το τεράστιο μέγεθος σε αυτό το οποίο στήνεται. Μέχρι ώρας δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αφού μιλάμε για κάτι το οποίο φτιάχνεται και θα πάρει αρκετό χρόνο.

Ωστόσο βλέποντας κανείς τις προσπάθειες για να στηθεί το Metaverse, δεν μπορεί παρά να το συσχετίσει με το Matrix και τον εικονικό κόσμο στον οποίο ο πρωταγωνιστής της ταινίας Neo μαζί με την ομάδα του συνδέονταν και επί της ουσίας ζούσαν εκεί.

Και φυσικά το πόσο μπροστά από την εποχή τους ήταν τα αδέλφια Wachowski, τα οποία έφτιαξαν μια ταινία η οποία έγραψε ιστορία και 23 χρόνια μετά την προβολή της, τα όσα διαδραματίζονται στο έργο να μην μας κάνουν εντύπωση αφού σε μεγάλο βαθμό είτε τα ζούμε, είτε θα τα ζήσουμε στο άμεσο μέλλον.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Ζούκερμπεργκ πήρε την ιδέα για να φτιάξει το metaverse από το Matrix, δεν μπορούμε άλλωστε να μπούμε στο μυαλό του, ωστόσο το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη ταινία η οποία έφερε τεράστια επανάσταση όταν είχε κάνει την εμφάνιση της, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού οι ομοιότητες της με αυτό που θέλει να φτιάξει ο Ζούκερμπεργκ είναι περισσότερες από τις διαφορές της.

Υ.Γ Ήδη στην Αμερική υπάρχουν πολλές αντιδράσεις αναφορικά με το metaverse και δεν είναι λίγες οι φωνές που είναι εναντίον του, ωστόσο κατά την γνώμη μου καλύτερα θα είναι να κρίνουμε το εν λόγω εγχείρημα όταν αυτό θα είναι σε διαθέσιμο. Για την ώρα είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε, αφού ακόμα σχεδιάζεται.

Υ.Γ 2 Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Matrix είναι μια τρομερή ταινία, είναι φυσικά η καταπληκτική ερμηνεία του Keanu Reeves, ενός σπουδαίου ηθοποιού, ο οποίος βέβαια είχε και άξιους συμπαραστάτες όσους συμμετείχαν στο έργο.

Υ.Γ 3 Για το metaverse θα μιλήσουμε αναλυτικά σε ένα άλλο κείμενο, αφού όπως είναι λογικό πρόκειται για κάτι τεράστιο, το οποίο δεν θα μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής. ‘Αλώστε με την εξέλιξη της τεχνολογίας στο μέλλον θα δούμε τρομερά πράγματα.